AİLE ARASINDA :))


Aile Arasında; bu aralar çok konuşulan film, 1 Aralıkta vizyona girdi, 3 Aralıkta dar attık kendimizi.

Tek eğlencemiz sinema-tiyatro-konser, yeme içme, başka ne ola ki; HAYAT BİZE GÜZEL. (En gıcık olduğum tabir, sanırsın üretmeyen, sadece laylomcu, duyarsız, umursamaz  tipleriz)

Sinemaya eğlenmeye diye girdik, pir girdik;

Tam yarım saat reklam olunca film başlamadan, arka sıradan bir ileri akıl başladı provakasyona (gazlayanlar, ver odunu alttancılar) , buna alet olan koca bir grup manüple (nam-ı diğer gaza gelenler)  olup başladı alkışa, alkışa sinirlenen başka bir provakatif  (kafa bir Dünyacılar) grup başladı küfüre ve derken ortalık karıştı,

Film başlamışken yaşanan bağrışmalar nedeni ile, sonunda yönetime intikal ettirilmiş olacak ki,  film küt diye durduruldu, dışarıda görüşürüz diyenler, ağlayan çocuklar, kalbi çarpan hatunlar yok yok sinemada, ne o güleceğiz eğleneceğiz.

Arada gelip  ara bulucular ortalığı sakinleştirmeye çalışanlar var ama, koptu bir kere herkeste kayış.

Ne o, al sana  güzel Pazar. Al sana Türkiye’nin küçük bir yansıması.

Türkiye ve Dünya gündemi olduğunda pıs oturup, sadece sanal alemde ahkam kesenler birden Reklam yarım saat sürdü diye sisteme karşı çıkıp provake edenler; koyun gibi oturuyorsunuz hadi ayaklanalım diyen muhtemelen diyabetli amcam, çoluğumla çocuğumla geldim terbiyesiz adamlar diye çiğlık çiğlığa bağıran anne, olayla ilk etapta alakası olmayan ancak sinirlerine hakim olamayan  olaya karışanları ‘’dışarıya’’  ağzınızı burnunuzu kırmaya çağıran kamuflaj montlu genç, sonunda salona gelen sinema görevlisi ve sakinleşilip, filmin yeniden başlaması.

Olaya sosyolojik olarak bakmayıp ta ne edelim. Empati kuralım, sakin olalım, AMAN HA!!!Bu arada sinemalarda arama falan yapılmıyor, sadece avm girişlerinde var laf olsun aramaları. O sırada içerdeki cengaverlerinden birinde silah olaydı işte o zaman seyreyleyin  gümbürtüyü, Allah korudu.

Çıkışta filminde etkisi ile, süt limandı ortalık, dışarda buluşalım diyen genç sevgilisi ile el ele, diyabetli amca  sakin, çocuklar koşturuyor, anneler relaks ve rahat idi.

Sonuç; film şahane, çok beğendim. Olaylar mısır yemem engel oldu, iştahım kapandı J)

Ahmet Hakan küfür yok bayıldım diye yazmış  ama; küfür var. Gülse kendisi oynamayıp sadece yazsa iyiymiş. Oyuncular muhteşem, hikaye neşeli, her şeye rağmen gidin izleyin.

İyi haftalar olsun.

                Sabırla, selametle, neşeyle, pozitif bakış ile, empati ile, OLABİLİYORSA NE ALA…

G.Banu KOCATEPE

Aralık 2017

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar