GEZELİM GÖRELİM SERİSİ-LVİV UKRAYNA :)


GEZELİM GÖRELİM-LVİV / UKRAYNA
BUZ BUZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Yılın en soğuk günlerinde, buz gibi bir memlekete, fıstık gibi kızların ve erkeklerin arasına  sırf noel görelim diye gidenlerin kafasından istiyorum demiş yazar J)

Soğuk demişken, hava durumunda görülen sıcaklık -5 derece !!! hissedilen sıcaklık
-14 derece, abartmıyorum.

Double pantolon, eldiven, kazak  ve çoraplarla, atkılarla sarmalanarak mülteci formatında dolaştık diyarı.

Savaş riski hikaye, Rusya gemilerini göndermiş bize ne bize gezme olsun. J)

Şaka bir yana ülkede gerginlik görünmüyordu basına yansıdığı şekilde ancak eli kulağında sıkıntıların belli. Umarım barış olur, tüm Dünyada…

Şimdi efendim gelelim dört günlük kız kıza gidilen Lviv macerasına; yemekler güzel, istediğiniz her yere ulaşmak an meselesi, meydanda her aradığınız var, kahve ve çikolataları efsane. Opera deneyimi nefisti, gerçi İtalyanca ve Ukraynacaydı ama bitmesin istedik.


El işleri çok revaçta, kızları dantel yapmaya bayılıyor, bizdekilerden farklı olarak daha kalın iplerle yapılmış danteller bakınız resimlere…

Dantelleri yemek mekanlarında, kafelerde, restourantlarda  kullanmışlar, kolalayıp sermişler misler gibi masalara, bence Türkiyede de yapmak lazım. Çıkarsın herkes çeyizlerini…İlerde bir yemek mekanı açacak olursam, anacığımın yaptırdığı tüm dantelleri sereceğim. Burnu büyük yeni nesile söylüyorum bak ona göre…

Noel pazarları, diğer Avrupa ülkeleri gibi, soğuğa rağmen herkes pazarın içinde dışında, yiyecekten tutun çoraba kadar ne ararsanız var. Hatta biz oradayken talihsiz bir kaza yaşandı, Pazar kurulan tahta minik evlerden birinde tüp patladı, 1 (bir)  ölü ve çok yazık ki 6 (altı) yaralı olduğunu öğrendik, o nedenle Pazar günü Pazar mekanı kapatıldı. Pazardaki en keyifli fasıl sıcak şaraptı, buz gibi havaya rağmen sıcak meyveli şaraplarla dolaşmak keyif verdi. Alkolü sevmeyen ve tercih etmeyen biri olarak söyleyebilirim ki loğusa şerbeti kıvamındaydı J) bayıldım.


Arama motorlarına yazdığınızda sizi gerçekten ulaşabileceğiniz yerlere yorumlarla yönlendiriyor, bu nedenle rehbere gerek yok aslında. Meşhur bir hamburgeci var dediler bulduk, celladın yeri dediler bulduk, çikolatacı dediler  onu da bulduk denedik, her şey kolaydı. Hele yanımızda mühendis adayımız olunca, off line harita ile eli ile koymuş gibi buldu.


Sonuç olarak, dört gün gayet yeterli geldi. Gezelim görelim serimizde yılı kapadık.

Temennilerim;

·         Lütfen ama lütfen hiçbir yerde savaş olmasın, her yerde  barış ve kardeşlik olsun.

·         Bahtiyar papağanın ölümünü orada da olsak takip ettik ve hayvan hakları konusunda medeni olmak insan olmak tek dileğimiz olsun. Kötüler cezasını bulsun. Valiz boşaltırken kedim Lokumu özellikle paylaştım. Lütfen ama lütfen hayvanlara, insanlara, çocuklara, yaşlılara herkese duyarlı olalım. Merhamet dünyayı kurtaracak unutmayalım.


·         Herkes yurt dışına çıksın, cesur olsun, korkmasın.


Gezelim görelim serisinden selam olsun.

2019 da başka diyarlardan görüşmek üzere…

Selam ile…

GüNEŞ BANU KOCATEPE
ARALIK 2018












































Yorumlar

Popüler Yayınlar