ACELE BACI'YA MEKTUBUMDUR...



Biz kadınların enteresan ritüelleri var. Kimimiz yoga, reiki, kimimiz fal, kimimizde Eren Evliya, maksat ruhu rahatlatmak. 


Allah herkesin gönlüne göre versin. 

İstediğiniz kadar yargılayın, bilimsellikten gem vurun, en Eğitimlisini bile ikna edemezsiniz bu konularda.Tıpkı TV izlemiyorum diyen ama her diziyi gözünü ayırmadan izleyen insanoğlu gibi.

İyisimi sadece anlamaya çalışın.

Mesela bir Acele Bacı fenomeni var. Bazısı Aceleci Bacı diyor.Dileği olan kadınlar Cuma günü öğle ezanından önce dilek dileyerek ve dua ederek helva kavuruyorlar, sonra oturup o glikoz yığını helvayı bir güzel yiyorlar ve dileklerinin gerçekleşmesi için Allaha aracı ettikleri Acele Bacı hakkında görüş (dua ediyorlar) bildiriyorlar. Rivayete göre Acele Bacı İrmik helvası severmiş onun için helva ‘’irmik helvası’’ olarak icra ediliyor. Helva sadece kavrulan evde yenip tüketiliyor, dağıtılmıyor ve bitmesi sağlanıyor.Bu da kesin kadınların fazla yiyebilmek  için uydurmasıdır ya neyse.

Sonrası malum... Bekle ve gör.

Acele Bacının adı üstünde, dileğiniz acel tecel gerçekleşiyor. Diğer eren,  evliyaya benzemiyor, normal posta değilde, kargo ya da kurye  ya da mail sistemi gibi. J)

Neyse işte diyeceğim noktaya geleyim, bende bu Cuma günü  Acele Bacıya bir haber etsem diyorum. Aracı olması için, dileğim tüm Dünya için, kendim için istiyorsam namerdim.
Yalnız kaide, Acele Bacıya tek dilek yapmak gerekiyormuş. O zaman bende birbirine bağlayarak tek bir dilek yapsam, kafası karışır mı acaba?Her Cuma bin kişi yazsa, kadıncağızın işi zor.

Sayın Acele Bacı ‘’acil tarafından’’ ivedilikle  Yüce Rabbime duyurman açısından diyorum ki;
Cümlemize sağlık, sihhat, huzur, afiyet, barış olsun. Etrafımızdaki ciğersiz adamlara ciğer, ruhsuzlara ruh, kalpsizlere kalp ihsan eylesin Allah.
Bu duayı İletmenizi rica eder, saygılarımı sunar, Rahmetler dilerim.

Elçiye zeval olmaz diyerek...

Allahım duy sesimizi.

Sevgiyle...

G.Banu KOCATEPE
Aralık 2013-12-13


Yorumlar

  1. Acele bacı kurtarcak olsa herkesi önce kendini ölümden kurtarırdı ki ne yazık hakkın rahmetine kavuşmuştur şu anda akıbeti bilinmez tüm ölmuslerimizin akıbeti (kabirde ki hali)bilinmedıği gibi .

    YanıtlaSil
  2. Acele bacı kurtarcak olsa herkesi önce kendini ölümden kurtarırdı ki ne yazık hakkın rahmetine kavuşmuştur şu anda akıbeti bilinmez tüm ölmuslerimizin akıbeti (kabirde ki hali)bilinmedıği gibi .

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar