HALAY BAŞI TURNA TURNA...


Halay başı turna turna yar yar yar yar yar yar aman…Yaz gelince öter turna, leylim leylim leylim aman…

Türkülü, neşeli bir yazı gelmiyor merak etmeyin. İki gündür TV kanallarında bir haber, halay başı olmak için birbirini ezen, öldüren, yoğun bakıma sokan, kavgalar, kıyametler…

Yaz başında ötmeyen turnalar, Adamların tek derdi halay başı olmak. Ego, ben olma durumu her kesimde patlamış vaziyette.

Haberi kaçıranlar, üzülmek ve şaşırmak isteyenler için link ek’te. Sözün bittiği yerdeyiz.


Bu haber gibi ‘’yok artık’’ dediğimiz, biz ne ara böyle tahammülsüz olduk dediğimiz olaylara, günde en az bir iki doz alarak şaşırmak moda oldu.

Gönüllerimizin halay başı, Mahmut Tuncer abimize selam olsun.
 

Şok olduğum bir başka haber, boyacı bir emekçiye boya sandığı alan belediye başkanı, kurdele ile boya sandığının açılışını yapıyor. Şaka değil gerçek. Tüm yetkililer adamcağıza hediye edilen sandığın önünde ve kurdeleler kesiliyor. Yapılan şova mı yanarsın, sol elin verdiğini sağ el duymayacak sözüne inat ballandıra ballandıra göze sokulana mı? Mevzuatta boya sandıkları yalnız lostra salonlarına verilmişken, mevzuat dışı uygulanan harekete mi yanarsın, orası sana kalmış sevgili okur.
 
 

Bugün doluyum, malum bloğun adı ‘’söyleyeceklerim var’’. Bende söylüyorum…

Diğer şaşırdığım mevzu, haber değil ama yakında haber olur diyeceğimiz sanal paylaşımlar. What’s up, viber gibi, teknoloji ile bizi bizden alan uygulayıcılar. Maşallah sohbette sınır yok, hemen gruplar oluşturuluyor, oradan paylaşımlar, yazının söz gibi anlaşılamadığı mecralar. İyice anlaşılsın diye, karşındakini öküz yerine koyup, büyük puntla yazarak ders vermeler. Grubun diğer üyelerinden şakşaklar. Teknoloji ile gelen şuursuz had bildirme yerleri.

What’supta, face’de, tweeter’da, instegram’da  ‘’halay başı’’ olamamanın intikamı.

Yapmayın arkadaşlar, yapmayın kardeşlerim, hoşgörülü toplum olmak için çaba sarf edelim, Allasen.

Kimse kimseden akıllı değil, kibarlığı, asaleti elden bırakmayalım. Varsa derdi olan gruba değil, bireysele yazsın, arasın.

Sanal mecraları kullanmanın eğitimi henüz yok amma, biz eğitimliler, biraz çaba ile, işi; halay başı tartışmalarına döndürmeyelim diyorum.

Sevgiyle…

G.Banu KOCATEPE

Ekim 2016

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar