NİCE YILLARA...


Otuz iki yıl önce bugün, küçücükken deneme karar verdik aynı yolu yürümeye, daha on yedi on yedi, şarkısı yokken piyasada, hiç pes etmeyen kendi küçük ama ruh yaşı büyük iki ufaklık, tutuştuk el ele ve kendi doğrularımızla, saygı ve sevgi ile el ele çıktık tüm yılların karşısına.

Birlikte güldük,  ağladık, okuduk, öğrendik, geliştik, büyüdük ve çoğaldık. J Kendimiz gibi koca yürekli , aşkına sahip çıkan nefis bir çocuk ile…

Sevgi hep vardı aramızda hiç azalmadı ama katlanarak  artı ve saygı baş ucumuzda hep yanı başımızdaydı. 

Son iki yıl birde hasret eklendi bize, ellili (haydi lili lil liiii) yaşlara ramak kala, hayat savurdu bizleri oradan oraya, ayrı düştük ama ayran içmedik J)

Uzak ilişki yürütmenin ne kadar zor olduğunu herkes gibi bilsek te birebir deneyimledik.

Dışarıdan bakıldığında her şey normal gibi gözükse de, birbirimize  ihtiyacımız olduğu bir çok olaylar geldi başımıza, bu süreçleri teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanarak  çözebildiğimizce çözdük. Hasret gidermeye çalıştık.

Kah iş sorunları ile uğraştık, kah ağır hastalıklarla, kah dertle ama çoğu zaman  dermanla…

Dışardan bakıldığında her şey normal gözükse de bazen içimizde fırtınalar koptu, bazen sakin sularda takıldık. Konuşmaktan, anlaşmaktan, yazışmaktan asla vazgeçmedik, mesafelerin önemsiz olduğunu düşündük.

Yeni yetme aşklar gibi, birbirimize şarkılar gönderdik, yazışırken harf hatalarına takılıp küçük ergenler gibi tripler yaptık, rüyalarda buluştuk ama çoğu zamanda dağları tepeleri aştık (beş kez ben üç kez o) çat diye birbirimizin diyarına kaçtık, akıl almayacak sürprizler yaptık birbirimize, hatta bir seferinde çölde yeniden evlendik, tazelendik, sevdik ve sevildiğimizi birbirimize hissettirdik…

Buda geçer dedik, yeter ki ÖLÜM olmasın, gerisi kolay dedik. Kavuşmamız yar ne zaman yar nez aman yar ne zamannnnn dinledik.

Son söze gelince, mesafelerin önemi çok gibi görünse de aslında yok, aslolan saygı ve aşk.

-Seni sevdiğimi söylemiş miydim? diye sabah altıda bazen yanlış gruba yazan bir eş varsa J) , sabahın seher vakti  gözünü halen açamamışken yüzünde güller açıyorsa bir kadının, gözleri hep ha geldi ha gelecek diye kapıda ise, aşklarına ve birbirlerine sahip çıkıyorlarsa yıl dönümleri çok daha anlamlı olur.

Nice yıllara olsun, pamuk kalplim, pamuk sakallım.

Şükür ve teşekkür ile…

Güneş Banu KOCATEPE
Şubat 2020

  
Not: 25 ve 30 yılda yazdıklarım;

Yorumlar

Popüler Yayınlar