KEDİLER OLMADAN ASLA...

 


Bugün ki söylenecekler, kedilere ve kedi aşkına dair olsun. 

Üç kedili bir hatun olmanın dayanılmaz hafifliği içerisindeyim.Doğduğum evin kedili olması mı? Ebeveynlerimin kedi sevgisi mi ? Bilmem ama, gözümü açtığımdan beri bu muhteşem varlıklarla bir aradayım.

Canlarının   istedikleri gibi davranmak olduğu bu mahluklara aşığım ve hayranım. 

Her yeni gün,  kedilere dair bilgilerim artıyor, 

Ernest Hemingway’in evinde  100 e yakın kedisi olduğunu ve bazı kedilerin doğuştan fazladan bir tırnağa sahip olduğunu ve bu kedilere Hemingway kedisi dendiğini biliyor muydunuz?

Huuuu Evimde Hemingway kedisi var, bir tırnağı fazla, sokaktan gelip bizi seçen, içeri girmek için aylarca her yolu deneyen ve tüm ev halkının kalbini kazanan , seberken ağzının suyu akan, kediler nankör diyenlerin tezini çürüten vefalı kedim, mama vermeden önce teşekkür eden, Kartopu-Ramo, yumuşacık bir kedi, dışarda sert, içerde yumuşacık, dışarda avcı,  içerde prens…Koyun koyuna, can cana… Arsız mı ever arsız ama Sevgi arsızı Kartopu…Yakışıklı, atletik, karizmatik Kartopu.  

Kedisini her yere götüren deli dahi Salvador Dali’yi,duymuş muydunuz?

Keşke her yere götürebilsek kedilerimizi, ben götüremedim ama bu duygum iş yerimde ki tüm ekibime sirayet etmiş olmalı ki, kampüsteki gebe kediler hissetti bizi ve ofisimizde doğum yaptılar, artık ofisimizde bir loğusa, 4 bebek kedi ile çalışıyoruz.Ara sıra gelip gidenlerde cabası, onlarda bizden, hepimizin çekmecesinde onlar için bir şeyler var, hayatı yaşamı birlikte paylaşıyoruz. Merakları, ilgileri, enerjileri ve neşeleri ile hayatımızı renklendiriyorlar.  

Ağzında mühürü olan kedilerin, Fatma anamızın soyundan geldiğini, şifacı olduklarını uğurlu ve mistik olduklarını,biliyort muydunuz?

Benim birde damağı, minik ağzı mühürlü kedim var, şifacı,uğurlu ve mistik, kedi hakkında bildiğim tüm doğruları değiştiren, şaşırtan Wendy… Sahiplerine asla benzemeyen, hareketli, yaramaz,sevimli Wendy… 

Peki Asaletin de  kedilerde doğuştan olduğunu duymuş muydunuz?

Asil ve zarif yaş almış olgun menapozlu kedim Lokum hanımdan da bahsetmeliyim, ) ilk göz ağrım. Asil, cool. Robert A. Heinlein hocamızın dediği gibi, canı istediği gibi takılan, isterse gelen,isterse giden,isterse sevdiren isterse masaj yaptıran…İşine gelmediği yerde saklanan, ısıran, tıslayan Lokum. 

Kedisiz ev  kalmamalı, tüm zorlayan şartlara ragmen, herkes kedili olsun. O yumuşacık kediler gibi kalpler ve vicdanlar pamuk gibi olsun.

Bu Dünya’yı merhamet kurtaracak ise, büyük  kedi sözleri ile bitirelim.    


Kadınlar ve kediler canları nasıl isterse öyle davranacaklardır; erkekler ve köpekler gevşeyip kendilerini bu fikre alıştırsalar iyi ederler..." Robert A. Heinlein

Bu Dünyada kedilere nasıl davrandığınız cennetteki statünüzü belirler. Robert A. Heinlein


Güneş Banu
Nisan 2022 

Yorumlar

Popüler Yayınlar