ALO GIDA 174 HATTI
Bugün size yeni keşfettiğim alo
gıda hattından (174) bahsedeceğim. Şu
ana kadar gördüğüm en iyi hizmetlerden biri. Belki çoğunuz bu hattı duymuştur
ama ben ilk kez duydum ve test etme şansı yakaladım. O yüzden de sizlerle
paylaşmak istedim.
Aslında bu hattı Bakanlık ‘’kamu
spotu’’ olarak vermeli ve çoğunluğun bilmesi sağlanmalı.Çünkü ne yazıkki sağlık
konusunda bir türlü bilinçlenemedik.Bence gıda gibi son derece önemli
konuların dersi ilkolkuldan itibaren
müfredata girmeli.
Gelelim konuya, yeni yılın ilk
sabahı, güzel bir kahvaltı hazırlayıp her zamanki fırınımızdan simit ve çavdar
ekmeği getirttik. Fırın yıllardır mahallemizde, daha doğrusu ben yedi senedir
oradayım, yedi senedir o fırında orada.
Bu sene yeniden yapılandırdılar, kırdılar,döktüler,
şık bir fırın oldu.Baktığın zaman şıkır şıkır, güven telakki ediyor.
Sadece ekmek ürünü yok, aklınıza
gelebilecek, her ürün var. Zeytinyağlı dolmadan tutun, baklava böreğe kadar. Çalışanlar
önlükle çalışıyor, genelde eldiven kullanıyorlar, gerçi bir eldivenle her işi
yapıyorlar gibi görünüyor ama genede şu ana kadar bir terslik hissetmedik.
Bu fırın benim her akşam
uğradığım bir fırın. Gündemi takip eden bir fırın, ruşeymli ekmekler, keten
tohumlular ne çıkarsa uyguluyorlar.
Neyse efenim, kahvaltıda
gördüğümüz manzara içler acısıydı, tesadüfen gördüğümüz ki; normalde incelemiyoruz hiç birimiz, eminim
sizlerde öylesinizdir, simit altına yapışmış fare pisliği olduğunu düşündüğümüz
siyah malum pislik vardı.Çörek otu falan değil, bildiğin fare dışkısı.
Artık susamdan mı, undan
mı,tezgahtan mı,taşınma ertesi yuvaları açığamı çıktı, orası muamma...
Tabi kahvaltı keyfi oldu bize
zehir.
Çok canımız sıkıldı, hemen nereye
bildirmemiz gerektiğini araştırdım. GIDA,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının alo 174 hattını böylece keşfetmiş oldum. Kendilerini
aradım ve bildirdim. 1 Ocak 2014 tatil günü aradım ve bir kerede karşıma son
derece güler yüzlü bir uzman çıktı. Sadece adınızı ve isterseniz
telefonlarınızı vermenizin yeterli olduğu bu sistemde, şikayetiniz olan mekanın
adresini vermeniz ve şikayetinizi bildirmeniz yeterli, üstelikte www.alo174.gov.tr. sitelerinden en geç on beş gün içinde sorgulamanızı öğrenmek kaydı
ile. Hemen denetlenecek bu fırının, gıda koşullarına uygun olup olmadıkları
araştırılacak.
Eskisi gibi Uğur Dündar’ı
beklemeye gerek yok, gerçekten endişe ettiğiniz bir ürün ise arayın yeter.
Bozulan moralimiz düzeldi, Ülkem
adına, kendim adına, mahalleli adına, sevindim.
Aldığım dosya numarası ile,
durumu öğrenip, sizlerede bilgi vereceğim.
Yanıldığımızı ummak istiyorum.
Kimbilir böyle ne yerler var,
dikkat etmediğimiz.Dışarlarda her türlü mekanda bilmediğimiz ortamlarda
yoğrulmuş köftelerden tutunda böyle güvendiğimiz ekmekleri löpür löpür
götürüyoruz.
Biz Uğur Dündarın
bilinçlendirdiği nesil için, daha güzel günleri hak etmiyor muyuz?
Senenin ilk günlerinde keyifli
yazılar paylaşmak isterdim ama; bunlarda bilmemeiz gereken gerçekler.İstanbulun
göbeğinde, bakımlı dediğimiz bir mekanda.
Son derece başarılı bulduğum bu
uygulamayı anlatmak istedim.Teşekkürler Gıda Tarım VE Hayvancılık Bakanlığı...
Daha duyarlı, daha temiz, daha
hijyen bir Türkiye için.
Sevgiyle
G.Banu KOCATEPE
Ocak 2014-01-02
alo174.gov.tr den cevap geldi, merak edenlere; denetleme yapılmış, herhangi bir uygunsuzluk bulunmamış, enteresan ama sevindirici.
YanıtlaSil