MUKAVEMET GÖSTERENLERİNİZ AZ OLSUN E Mİ?


Gün öğrenme konusunda direnç gösteren birkaç örnekle mücadele ile başladı. Eee o zaman yazmak lazım değil mi? Bloğun adı ‘’Söyleyeceklerim Var’’  ise, hakkını vermek lazım dedim ve rahatlamak ve paylaşmak için kolları sıvadım.

              Gerek iş yaşamında, gerek sosyal yaşamda iletişim için etkin dinleme, yorumlama, şart. Bunun için etkili ve doğru iletişim kurmak önemli bir koşul  olsa da, bazen karşınızdakinin eğitimi ve genel durumu, sizi dinlemeden, yanlış algıya veya dirence dönüşebiliyor. Bu duruma düşmemek için sürekli gelişim gerekiyor. Savunucusu olduğunuz düşünceleri, karşıdakini dinleyerek ve anlayarak uygun üslup ve dayanaklarla anlatabilmek önemli.

             

 
 

Hemen hemen çoğumuzun karşısına gün içinde bazen işte, bazen bulunduğumuz sosyal ortamlarda bu tarz insanlar çıkabiliyor. İtişmek yerine gerekiyorsa ikna etmek, kendi pencerenden gördüğünü ‘’dayanakları ile’’  sabır ile anlatmak gerekiyor. Bakın iki kere yazdım, ne kadar ısrarcıyım değil mi? J)

Bazısı karşı taraf olarak ateşli bir savunucu gibi görünse de,  sırf çene olsa da J altı çok boş olabiliyor.

Direnç gösterenler için TDK da ne yazılmış diye baktım. Direnç ironi anlamında değil, teknik ve   gerçek anlam olarak ele alınmış, bakın nasıl ifade edilmiş.

TDK; Direnç

·        Dayanma, karşı koyma gücü, mukavemet.

·        Bir nesnenin elektrik akımına karşı dayanma özelliği, mukavemet, rezistans.fizik

·        Bir çevrime istenilen değerde ek direnç katmak için kullanılan düzen, mukavemet, rezistans.fizik

Sonuç olarak, günün mottosu, dinlemeden, anlamadan sadece muhalif olmak için direnç gösterenlere gelsin. Biraz eğitim, biraz farkındalık, biraz yenilik ve gelişmeye açık olun e mi?

Olalım daha doğrusu. Toplum olarak, körü körüne değil, katarak, katışarak, bilerek, bilmiyorsak öğrenerek…

Sevgi ile;

G.Banu KOCATEPE

Mart 2018

Yorumlar

  1. Bu yazıya yorum mu? Sadece şapka çıkartmak kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, lüzumlu lüzumsuz ayat diretenlerin olmadığı günlere...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar