2017 HAZIRIM SENİ KUCAKLAMAYA


Yeni yıl gelirde, hedefler olmaz mı?

O kadar işin arasında, birde yeni yılı düşün, hedef koy, yaz, çiz, oku vs.

Hesaplaş bir önceki yılla.

Hedefi olmayan insan, insan değildir her ne yaşıyorsak, ot değiliz, her şeye rağmen tırnaklamaya devam.  İstediğiniz kadar klişe gelsin. Hedef olmalı.

Varsın gerçekleşmesin, hayal bile olsa yeter. Üretim devam etmeli.

Uzmanlar ne diyor, hayal edin, imgeleyin, gerçekleştiğini göreceksiniz.

İnanılmaz olsa bile, hedef belirlemek, geleceğe dair umutlu olmak, umut barındırmak, yol çizmek, çalışmak bence önemli. Vatana, millete, çevreye herkes için kendimiz için üretmeye devam etmeliyiz.

Her sene 1.sıraya koyduğum hedefimi, tutturamamanın verdiği stres J nedeniyle, daha alt sıralara yazacağım. 2016 da malumlarınız zart zart konuşup, hedefime ulaşamadığım malum konu. Aslında tam olarak ulaşamadım, yolu yarıladım, bu da başarı. Diğer yarıyı da 2017 de halledeceğim.

2016 yılı herkes gibi bana da bir çok olumsuz sürpriz yaptı, ancak sağlık olduğu sürece hepsinin altından kalkmanın bir yolu olmalı. Ülkemizin geçirdiği olaylar, Ameliyatlar, ölümler, zor insanlar, liste uzar ama uzatmayacağım. 2016 yılını  şükrederek kapatıyorum.

2017 için,

Başlıyorum, renkli hedeflerime, hayallerime, hadi Bismillah…

·         Bana sıradanmışım gibi davranan insanlarla mesafeyi koruyacağım. Koca Oscar Wilde söylemiş, vardır bir bildiği.

·         Dost görünümlü frenemy lerle irtibatı keseceğim. 2016 da yaptığım birkaç detoks gibi.

·         Kişisel gelişmelere devam edeceğim. Kendimi geliştirmeye devam, seminerlere devam, öğrenmeye, öğretmeye devam. Doktora neden olmasın.

·         Çok çalışmaya, yaptığım işlerin hakkını vermeye devam. Anlayanın sayıca azlığı beni enterese etmese de.  Sağlığım çerçevesinde. En önemlisi SAĞLIK, gerisi hikaye. Emeklilik ne zaman diye soran ataletlilere rağmen.

·         Tercih uzmanlığımı daha geniş kitlelere yaymaya gayret edeceğim. Tercih bloğuna daha çok yazı yazmaya, daha faydalı olmaya. Ücretsiz ve karşılıksız tabii.

·         Sağlığımı korumak adına, kilo kontrolü yapmak için harekete geçmeye başlayacağım. (Hani şu eskiden 1.sırada olan hedefim, artık 4’te.) Kilolar verilecek. Öhö öhöö, ilaçlar aksatılmadan içilecek, anemi düzeltilecek, haşimato için gerekliler yapılacak. İnsülin direnci işi bitecek.

·         Kitap okumaya, kitap kulübüne devam. Her türden kitap okumaya.Bütçemi sarssa dahi.

·         En sevdiğim ‘’Ana-oğul günlerine’’, fırsat ve talep dahilinde, cebren ve hile ile devam.

·         Başta çekirdek ailem olmak üzere, aile ilişkilerine önem vermeye devam. Çok zaman geçirmeye, kaliteli zaman geçirmeye devam.

·         Haftada üç gün yürümek için kendimi disiplin etmeye…

·         Eşimle, seyahatlere, sohbetlere, paylaşımlara, el ve yürek birliğine devam. HAYAT ONLA GÜZEL.

·         İyi kalpli olmaya sonsuza kadar devam, ama;  kullananlara, nankörler, fırsatçılara, iyilik bilmezlere kapılarım kapalı olarak devam.

·         Sevdiklerime bol bol dokunmaya, kucaklaşmaya, sevdiğimi söylemeye gayret etmeye…

·         İş odaklı olmamaya (burayı nasıl halledeceğimi  bilemesem de) , hayat güzel, iş yapmak çalışmak güzel ama hayatımın tam merkezinde olmayacak şekilde yaşamaya devam…Uykularımı kaçıranlara fırsat vermeden.

·         Bol dua ile, şükretmeye, teşekkür etmeye, fark etmeye, takdir etmeye son gazla devam.

Hoş gelişler ola 2017

Sevgiyle…

G.Banu KOCATEPE

Aralık 2016

Yorumlar

  1. ne güzel hedeflermiş bunlar yaaaa benim de olsunlar ben de yapabileyim bunları hem koca bir yıl var neden olmasınlar ki değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz iyi yıllar görelim inşallah, sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar