HEY BU ÜLKEDE NELER OLUYOR!



Hey bu Ülkede neler mi oluyor?

Buraya neler neler yazılır, aslında çok iyi biliyorum.

Ancak şaşırdıklarımı ve iyiye giden bir haberden bahsetmek istiyorum.

Malum okulların açılışı ertelendi, ister iç turizm deyin, ister seçime hazırlık, ister MEB’in müfredat eksikleri, ister bayramı millet rahat geçirsin,  ne derseniz deyin, sonuç değişmeyecek, tarih belirlendi. Okullar 28 Eylülde açılacak.

Bu vesile ile de Meclisten çakarlar hemen dokuz günlük tatili, ne yazık ki çoğunluğu tembel milletimizde ellerini ovuşturur. Çok yaşa padişahım misali…

Maaşları da bayram nedeni ile erken verir, ohhh suyundan da koy koy, sonra kuş kadar maaşlar bayram da bitince, okul alış-verişine sıra gelince, Allah ne verdiyse…

Ayrıca bu arada hiç düşünmez sona kalan sıcakları, sona kalan sınavları, sadece tatil bekler, ve sevinir. Neyse bu konuyu başka bir gün ayrıca didikleriz.

Benim bahsedeceğim umutlu bir haber, hem de en radikalinden, 

Okulların açılışının yeni tarihi ile birlikte, MEB ve SAĞLIK Bakanlığının okul kantinlerine getirdiği yenilik.

Artık kantinlerde içi boş, kalitesiz, besleyici değeri olmayan ürünler satılmayacak, bunun yerine kalsiyum deposu süt, ayran, yoğurt, kuruyemişler üstelikte kavrulmamış ve tuzsuz, işlem görmemiş, sağlıklı içecekler satılacakmış. Tostta var tabii, umarım tam buğday unlu sağlıklı tostlardır. Fastfood da yok , daha ne olsun.

Bence müthiş bir karar, el birliğiyle destek olmalıyız, bilinçli anneler kadar bilinçsiz anneleri de bu projede eğitmeli ve destek verdirmeliyiz. Diyetisyen değilim ama toplum bilinci için hepimize ne düşüyorsa yapmalıyız.

Okuldan eve dönen çocuğa kaldığımız yerden devam ederek, eline gofret , şekerleme vererek  beslenme sağlayacaksak, çabalar boşa gider. 

Evet gofret, çikolata, gazlı içecekler hepsi yasak. Süper haber.

Bu haberin altına yazılan yorumlara bakınca şoka girmemek pek mümkün değil. Kantinciler hemen döşenmiş, yok kepenk indirelim, yok biz ne kazanacağız, falan filan. 

Kardeşim ona göre yapılandır kendini, gene kazan, el birliğiyle sağlıklı bir toplum olalım.
Ayrıca birde ETİ’ nin sağlık hareketinden bahsedelim. Sarı Bisiklet hareketi, izleyin, takip edin. Hareket etmemizi sağlayan, bisiklete yönelmemizi sağlayan, bunu yapabilmek için bozuk bisikleti onaran kampanya. Helal olsun ETİ’ye.

Gerçi ürünlerin bir çoğu sağlımıza ters ama… Bugün optimist gündeyiz ne diyelim.

Gelelim şaşırdığım habere, memur zammı ile birlikte, memurların Cuma günkü mesailerine yapılanma geliyormuş. ‘’İbadet Özgürlüğü’’ kapsamında yeni çalışma saatleri belirlenecekmiş. 

Gerçek ibadet yapanlara değil de sözüm, az önce bahsettiğim kurnaz tembeller var ya, artık seyreyleyin ibadeti.

Bu Ülkede iyi şeylerde oluyor demek için daha çook fırın ekmek yemek gerekiyor.

Sevgiyle, selametle…

G.Banu KOCATEPE
Ağustos 2015

Yorumlar

Popüler Yayınlar