KURBAN OLSUNLAR :(



Kurban olurum sana, oy Annen kurban olsun, oy kurban olduğum , kurbaney kurbaneyyyy;
Derken, ve işte geldi kurban bayramı. En sevmediğim bayram.

Dini vecibelerin ötesinde aklımın yüreğimin almadığı , kahrolduğum bir bayram.

Ne kadar da sevimliler, keşke sinekler , timsahlar, daha korkutucu hayvanlar kurban olsaydı. Koyunlar, keçiler, danalar, anguslar olmasaydı.

Geçen akşam carrefoura gidiyim neşem yerine gelsin dedim.Tam otoparkın göbeğine kesim yeri ve hayvan yeri koymuşlar. Hepsini o daracık yere tıkıştırmışlar, birde hayvancıkları yeşile, pembeye, sarıya boyamışlar.Onlar bağrışıp çıkmaya çalıştıkça, beyaz önlükler, itekliyip duruyor.

Kara gözlüler, kahverengi kulaklılar, pembe ağızlılar,sıskalar, şişkolar, saçlılar, paçalılar,  nasıl güzeller, nasıl şekerler anlatamam.

Yok ben yapamayacağım, üzgünüm. Anlatırken yazarken üzülüyorum.Elimde değil, Bağış yolunu deneyeceğim her zaman ki gibi, gözüm görmeden, yerini bulsun.Allah kabul etsin inşallah ne diyelim.

Malum bayram münasebeti ile, dün  akşam dini vecibelerde sık sık ahkam kesen, bilgi veren  bir hoca vardı TV de, der ki ; 

·         acı çektirmeden, eziyet etmeden, hayvanların birbirini kesilirken görmeyeceği ortamlarda, gözünü kapayarak, keskin bıçakla, kör değil !!!, ehil ellerde, uygun ortamda (balkon, küvet, arka bahçe değil)duayla, bla bla...

gözünüzü seviyim, bilen birine yaptırın, aksi halde stres yüklü  o hayvancağızın etinden de bir fayda olmaz sonra.

Ayrıca dağıtırken madem din için yapıyorsunuz, ilk gün mangalları yapıp, hapur küpür en iyi yerini yemeden, gerçekten ihtiyaç sahiplerine, mesela LÖSEV gibi bir kuruma, kanser hastaları et yesin diye, yahut maddi durumu iyi olmayan komşuya, en güzel ama mutlaka en güzel tarafını vererek, kendine löp eti alıp, komşusuna laf olsun diye taştoşları J)) kakalamayanlardan olun.

Birde kendi kesip ehilmiş gibi mahalle kasabına böldürenlere acayip sinir oluyorum, o kadar biliyorsan işlemi tamamla. Ayrıca mahalle kasabına da lütfen bayramlığını ver.Sevaba girelim derken, günaha girme derim. (kasap yakinim yoktur aklıma geldi)
Postlarınıda eskisi gibi tuzlayarak  Türk Hava Kurumuna, Mehmetçiğe bağışlada bir işe yarasın.

Kesim işini bitirince lütfen doğayı temiz bırak. Sen sevaba girerken biz hastalanmayalım,
kurban olduğum, gözünü sevdiğim.Lütfen...

Off bu sıkıcı konudan dolayı üzgünüm, ama gerçekten içim kaldırmıyor. 

Ne o eziyeti, ehil olmayan ellerde, ne o kokuyu, ne o vahşeti.Allah affetsin.

Mutlu, sağlıklı, sevdiklerinizle geçireceğiniz, çikolata tadında bayramlar olsun.

Sağlıkla sihatle kurban olduklarım.

Sevgiyle...

G.Banu KOCATEPE
Ekim 2014



Yorumlar

Popüler Yayınlar