ÇALIŞAN KADIN



Blogumda paylaştığım ; ‘’Ev Hanımı’’ yazım trend topic olmuş, en çok okunan üçüncü yazımmış, ha hayttt ,  bende o zaman bir tane de çalışan kadın yazayım dedim. 


Ahhh nereden başlasam bilmem ki, bir söyle bin ah işit olacak benim yazı. 

Çalışan kadın, havalanındaki uçakları indirip kaldıran kontrol kulesi gibidir. Sürekli düşünür, sürekli organize eder, işteyken evi, evdeyken işi, çocuğu, eşi, gidilecek gezileri, organizasyonları, temizliği, yemeği, aklınıza gelecek her iş için kontrol kulesi gibidir.

Oraya, buraya derken şaftı kayar, bir gözü anyaya diğeri Konyaya bakar, genede hanımefendiliği, organizatörlüğü  elden bırakmaz.

Bu kadar işin arasında bir de güzel olmaya,  her daim bakımlı olmaya çalışır.

Kadınlığından ödün vermeyeceğim diye kendini paralarken, yeri gelincede erkek gibi davranmaya kalkar, kendisininde salağını çıkarır, bünye bile şaşırır bu duruma.

Ayaklarının üstünde duracağım derken, bir tarafının üstüne otururda bazen, gıkı çıkmaz.

Dayanıklıdır, planlıdır, her ahvale uygun bir planı vardır. A planı olmadı,  B planı olmadı,  Z planı.

FEMİNİST tir, ne yapsın mecburrrr, feminist olmaktan gurur duyar, eşitlik diye bir tarafını yırtar gene de ev işini paylaşmaz, böylede ahmaktır.Paylaşabilenlerle yapılan araştırmalarda, en fazla çöp döktürebilene, bulaşık makinesi boşalttırana rastlanmıştır.

Henüz öyle toz alan, yer silen süpüren, bir babayiğide rastlanmamıştır.

Zaman zaman ukaladır, çalışıyor diye havaya girer, sonra alırlar havasını normale döner.Sanki bize çalışıyor mübarek.

Topuklu ayakkabıyı ne yapar,  eder,  giyer,  çalışan kadın. Zaten o kadar topuk üstünde dolaşabilen başkada bir canlı yoktur.

Tüm bu yorgunluğa rağmen her sabah cıvıl cıvıl uyanır ve çenesi hiç durmaz, her hemcinsi gibi.Bitmeyen enejisiyle güne gümbür gümbür başlar.

İşten çıkıp spora da gider, platese de (uf ufff uffff) , yogaya da (oummmm) , bebeleri kreşten/yuvadan  alır, gelir eve kaldığı yerden devam eder, döktürür yemekleri, 

eeeee bu ukala olmasında siz mi olasınız beyler.

Kadın olmak zor zanaat.

Devamı gelecek.

Sevgiyle

G.Banu KOCATEPE
Kasım 2014

Yorumlar

  1. kesinlikle çok güzel anlatmışsınız. Çocugum henüz olmadığından o kısımları bana uymuyor ama diğer yerler tıpkısının aynısı :)
    Emeğinize sağlık, kaleminize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar