YENİ YILIN ''BEMBEYAZ' BAŞLANGICI



Yılın ilk günlerine bembeyaz bir başlangıç yaptık, iki gündür yağan lapa lapa kar sayesinde.

Rengi kadar saf değil kar, malum sıcacık evlerimizde, işimizde olumlu bakmak, keyfini çıkarmak  kolayda, bir de madolyanun diğer yüzü var.

Evsizler, yurtsuzlar, evi soğuk olanlar, hayvanlar, bir sürü zor durumda insan var.

Zor koşullara rağmen hayatın içinde olmak zorunda olan niceleri.

Bunlara ilaveten, sürekli şikayet eden, tatil talep eden, memnuniyetsiz tatminsiz tiplerde var.

Malum çeşit çok, skala geniş.

Okul yöneticilerine sanal ortamlarda serzenişte bulunan,  tatil isteyen gençlik olduğu gibi, belediyeleri yolları açması konusunda göreve çağıran gençlikte var.

İşinin başına gidip görevini yapmaya meraklı insanda var, servise yetişirken yolda başına geleceklerden tazminat davası açmayı düşünende var.

Engelli kadrosunda görevli olup, hayatın içinde mücadelesine devam edip, bunu kallanmayıp işlerini aksatmayanda var, benim özel durumum var deyip durumu kullananda var.

Lafın kısası, beyaz kar, güzellikleri ile birlikte, getirdiği sorunlarla bir an önce gitmesini istediğimiz bir zat, ne yazık ki.

Sabah kalktık tamam bembeyazsın, güzelsin, empati kurduk, doğuda ki arkadaşlarımızı, düşündük, sokak hayvanlarına üzüldük, arabamızı kaydırarak çıktık, sayın eşe trip yaptık, işimize geldik, serviste bir , iki  mutsuz, menuniyetsiz tiple sohbet ettik, hafta sonu planlarını bir kez daha gözden geçirdik, anladık tamam görevi bitsin artık. Gidebilir.

Memeretsiz mutsuzlara, sırf muhalif olmak için boş konuşana, objektif olamayana selametle diyorum.

Sevgiyle

G.Banu Kocatepe
Ocak 2015-01-08

Yorumlar

Popüler Yayınlar