OVER OVER DOZ!!!



Şu aralar over doz hikayesi tüm dillerde, fazla doz, aşırı doz anlamında. 

Bir şey aşırıysa over’ı koy önüne, hem havalı oluyor, hemde herkes kullanıyor ve anlıyor.Türkçe kelime öğren desen öğrenemez adamlar, İngilizce olunca, acık oradan acık buradan, yallah.

Neyse konunun özü şu, sabah over doz bir durum yaşadık. Yaşı 65 plus bir öğretim üyesi saat dokuzdan tam on ikiye kadar canımıza okudu, salağımızı çıkardı. Alt tarafı not girecek.

Teknolojiye o kadar uzak ki, ve yaşın gerektirdiği ağırlıkta hasıl olunca bünyeye, tez canlılığın tam tersi bir durumda  olduğundan tam dört kişiyi seferber etti.

Yaşı ne olursa olsun, çalışan kişilere saygım sonsuz, ama bugün 65+ ların devlet ehliyetlerini bile ellerinden alıyorsa, bir bildiği vardır diye düşünüyorum. 

Enerjileri düşmese, sağlam görünseler de, daha yavaş algıladıkları, yeniliğe bir çoğunun kapalı olduğu gerçek.Bu nedenle emekliliğini hak etmiş şahıslar,  şöyle bir kenara çekilip dinlenseler fena olmaz mı? Gene üretsinler ama işsizlere de yer açılsın, istihdam sağlansın. 

Bu ve bunun kişiler tüm kadroları doldurdukları için, üniversite mezunu, dil bilen,donanımlı adamlar boşta kalmıyor mu?

Anlayacağınız sabrımızın zorlanması açısından over doz bir sabahtı. Hava cıvıl cıvıl güneşli iken, içimiz karardı.

Ne diyelim Allah uzun ömür versin, başımızdan da eksik etmesin ama şöyle dinlenmeleri için ne gerekiyorsa yapsın, dualarımız onlar için.

Normal emekliler gibi, bağ bahçe işleri tavsiyemdir.

Zira burda bizi çapalıyorsunuz.

Rast gele.

Sevgiyle

G.Banu KOCATEPE
Şubat 2014




Yorumlar

Popüler Yayınlar