PMS, ENTELLEKTÜEL MİŞ :(



PMS; Tıp Dilinde Pre-Mensturuel-Sendrom, halk dilinde adet öncesi gerginlik sendromu.

Baktığın zaman isim çok havalı ama; gel sen çekenlere sor. Yani biz kadınlara. Normal menstrasyonu çektiğimiz yetmezmiş gibi birde ‘’pre’’ sini , öncesini çek. Of of offfff.

PMS de; biz hatunlara olanlar, 

Ruh halinde değişiklik; ki bu değişiklik olumlu anlamda değil, hep olumsuz, atarlı, gergin , alıngan bir tip oluyorsun. Ses tonunu ayarlayamadığın gibi, sulu sepken de oluyorsun.Türk filmlerine ağlamadan tut ta, arkadaşının gayet iyi niyetli söylediği bir laf için, uykuların bile kaçabiliyor.


Ruh halindeki med-cezir yüzüne de yansıdığından, o dönemde yanında kimseleri bulamıyorsun, herkes tası tarağı toplayıp, fıydırmış oluyor.Bu arada iştahında ruh durumuna paralel seyrediyor,  o sabah tatlı krizin var iken, akşam üstüne doğru cips için takla atıyorsun.Anlayacağın beynin devrelerinde küçük bir kaçak oluyor.Yaklaşık 2-3 gün sürüyor bu durum.

Fizyolojik Değişiklikler; bu değişiklikler de genelde olumsuz değişiklikler, yoksa adı sendrom olmazdı değil mi? Memelerin Pamela Anderson ebatına geçiyor, tabii küçük memeli ise bunu fırsata çevirebilirsin, değilsen, işte o vakit zor. Her zaman cuk oturan sütyenin sana dar geliyor. Ağrısı, sızısı cabası. Ruhun patlamaya hazır olurda, memen geri kalır mı, aşkolsun.

Saçlar desen şekle girmemek için direniyor, fön bile tutmuyor, elektrikli bir kafa ile beş karış suratla dolanıyorsun.

Baş ağrıları düşman başına cinsinden. O kafan su dolu bir bidon gibi. Hele migrenin ya da hormanal kronik ağrıların varsa, sıçtın afedersin. Artık novalgine, apranax, dolorex falan çifter çifter pre dönemine eşlik eder.

Derken karın ağrısı, hayır olacaksan ol yani, bu kadar eziyete naza niyaza ne gerek var, ol, bit, yaylan. Yokk artiz yaz bu adı gibi, başı ağrıtır, mideyi,sırtı ağrıtır, sonra karnını ağrıtır, bir de o bacakların eksik kesik ağrır.

Anlayacağın ananı ağlatır PMS.

Geçenlerde bilmiş bir köşe yazarı , üstelik te erkek PMS nin yanından geçmemiş, bu hastalığın entellektüel kadın hastalığı olduğunu savunmuş, örnek olarakta tarlada ki kadınları göstermiş, onlar da yok diye.

Be abiciğim, nereden biliyorsun. Tarlada ateş basıyorsa, karnı ağrıyorsa sana mı söylüyor. Ha farkında değil, bunu kentli kadın şımarıklığından yapıyor diyorsan, yaşamadan ahkam kesmemeni öneririm.

Hani şu hayatında bir kere sünnet olup, ölene kadar anlatıyorsun ya, gel yer değiştirelim, biz bir kere kestirelim, sen her ay PMS çek.

Sonra bir daha yaz, hadi abisi.

PMS siz günlere 

Sevgiyle...

G.Banu KOCATEPE
Şubat 2014-02-06

Yorumlar

Popüler Yayınlar