YATAK MUHABBETİ :)



Başlığı okuyunca heyecanlandınız değil mi? 
  
Yok bu muhabbet o sandığınız ‘’yatak muhabbetinden’’ değil.

Benim ki gerçek yatak muhabbeti. İronisiz. Hani şı tek kişilik, iki kişilik olanlardan.

Efenim , Yatağımızı değiştirmeye karar verdik ve hafta sonu düştük yollara. İsim yapmış, reklamı olan malum yatakçılara sıra ile uğradık. Anlatılanlara inanmak zor, yataklarda yok yok, vallahi dinledikten sonra eve gelip yedi yıllık yatağıma bakıp pek bir acıdım. Zavallıcık nerde o yeni yataklar.

İlk gittiğimiz yatak merkezinin uyku merkezide varmış. Yatarak yatakları deniyorsun sana uygun yatağı anlatıyorlar, alabilecek gücün var ise ne ala, yoksa yalan dur. Sevgili eşim hepsini üşenmeden denedi, içine sinenleri bende denedim. Bir iki dakika da ne anlarsan.

Efenim, viscolar, lateksler, soya sütünden yapılanlar, deve tüyünden yapılanlar, Başbakana sunulanlar.

Vallahi şok oldum. Beğendiğimiz iki kişilik yatak için iki bin tl’nin  üstünde fiyat istediler.
Bu yatakta yatıyorsun ya, eşin soğuk seviyor sen sıcak diyelim, eşinin tarafı soğuk, senin tarafın sıcak oluyormuş. Pesss.

Belin boynun mu ağrıyor, ameliyatlık durumda mısın, yok hiç gerek yok diyecekler neredeyse, al bu yatağı, ağrılara son. Daha neler...

Bu arada sadece yatak sağlıklı olmaz, yastığıda sağlıklı alacaksın deyip, bambudan yapılan yastıkları da , engebeli yastıklara da birer beşyüz kağıt bayılacaksın. Haberin ola...

Göyya ödülde almışlar, gazete küpürlerini de asmışlar, show dört dörtlük. Uyarsa...

Nedense içimize sinmedi ve başka meşhur markaya gittik. Burası da ayrı dert. Çeşit o kadar çok ki, karar vermen mümkün değil. Düşes modeli, yok prestij modeli derken tercihleri üçe indirdik çok şükür. Anlatılanlar burada da şaşırtıcı ve akıl almazdı. Neyse dinlemekte ve inanmaktan başka çare yok. Burada ki fiyatlarda bin iki yüz ila iki bin tl civarlarında. Çift yönlüler, vücudun şeklini alanlar, hava üfleyenler, çelik yaylar, yok yok yokkk.

Gene aklımda benim yedi yıllık emektar, nasıl aldım ben acaba onu, kimse böyle havalı anlatmamıştı.

Son olarak Nasa tarafından test edilmiş, tüm doktorların onayladığı !!! markaya doğru yol alıyoruz. Vallahi inat ettim, almadan dönmeyeceğim. Benim belim bel, boynum boyun değil mi yahuuu.

Nasıl havalı 

mekan, çay kahve ikram yeri ayrı, seni kandıracakları bölüm ayrı, yatak yerleri ayrı, ergonomik, ortopedik olmasını geçtik, kumandalılar, kumandasızlar, beş yıldızlı otellere gidenler, yurt dışına gönderilenler, sanatçı tercihleri, sulular, susuzlar, yuvarlak şekilliler, kareler, dörtgenler , o ooo sözün bittiği yerdeyiz.

Sonuçta kendimize fikren çok uygun,  fakat cebimize uygun olamayan bir seçim yaptık. Yatak için yüzde yirmi beş indirimi var diye atladık, indirimlisi bile diğerlerinin bindirimi gibiydi. Bakındık, yalandık, yutkunduk vaz geçtik. Yatak tam olarak altı bin yedi yüz ell tl idi, indirimli hali.Şaka değil tamamen gerçek.

Derken ben eski ve halen kullandığımız emektarı da hatırlayarak, bu kadar havalısına ne gerek var, her halikarda evdekinden iyi olacaktır diye, daha makul, ergonomik, çift taraflı, güzel mütevazi bir yatak seçtim. Üstünede alao  veralı koruyucu.Tabii birde o var. Üstüne koruyucu dediysek, aloo veralısı, bambulusu, terletmeyeni, su geçirmeyeni yok yok. İçimiz rahat. Eğitim şart faslı bitti, artık Sağlık şart.

Yastıkları da bambudan ama mütevazi tarafından seçtik. İlk seçtiklerimiz Nasa ‘ da onayladığından uzay üssü gibiydi J)), bizi aştı. O yüzden bambulu aldık. Ne olduğunu tam anlamadan. İyi bir şey sanırım.

Sonuç olarak Pazar gününün sonunda, teslimatı henüz yapılamayacak beş yıl garantili bir yatağımız ve iki adet yastığımız oldu.

Teslimatın hemen yapılamama sebebi de havalı, yataklar raflarda başka yerlerde rutubetsiz duruyormuşta. Neysee, iki hafta daha bekleyelim. Nasa abimiz dediyse öyledir.
Bu arada firma ödemeyi aldıktan sonra anket yapmamız gerektiğini, bu yüzden yatak teslimatı ertesi bir siteye girerek memnuniyet anketi yapmamızı rica etti. Hamama giren terler, hele bir gelsinde...

Yeni bir bilgi, yataklar en geç beş yılda bir ( normal kiloda iseniz), yastıklar her yıl, yorganlarımız da sağlığımız için iki yılda bir değiştirilmeliymiş. Haberiniz ola...

Sağlıkla, bol yatak muhabetli günlere.

Sevgiyle...

G.Banu KOCATEPE
Mayıs 2014


Yorumlar

Popüler Yayınlar