TEKMECİ SALDIRGAN: NAM-I DİĞER PİŞMİŞ KELLE :(



 


Bu şapşal, resimdeki gibi daha çok sırıtır. Gir, çık, ECA reklamı gibi oldu mübarek, aç kapa…

Hangi birine üzülelim bilemediğimiz noktalar var. Bürokrasideki gecikmeler mi, alınan kararın hapishane yetkililerine geç ulaşmasına mı, medyanın yarattığı dengesiz haberler mi? Gerçekten işimiz zor.

Önce ruh sağlığı bozuk dediler, ruh sağlığı bozuk biri neden sağlık bakanlığınca tedavi ettirilmez, aksine salınır, ve sırıta sırıta poz verir bilimez, sizce de suç işlemeye devam mı edecek, bu şuursuz.

İstanbul’un göbeğinde, toplu taşıtta, diğerlerinin sadece izlediği bir ortamda kızlarımız, kadınlarımız, ya da cinsi her ne ise mağdurlarımız göz göre göre dayak mı yiyecek, hadi yedi, sürekli değişkenlik gösteren haberlerle kararlarla sarsılan güvenimizi kim yeniden sağlayacak.

Biz bu sorularla boğuşurken bu arkadaşa da medyatik olmanın getirdiği bir salaklık gelmiş muhtemelen, kendini adam zannettiği ruh durumunda ki, pişmiş kelle gibi sırıtıyor.

Nasıl gülmesin adam, seyrettiği filmlerdeki mahkemelere bakıyordur, birde bizdeki duruma...

Engizisyon mahkemesi yıllarında bile, böyle değişkenlik gösteren ay pardon kararları olmamıştır, tahminim. O dönemde tek dert, adamların kafalarına taktıkları peruklardı bence.

Neyse, Dua etsin de, 3,5 yaşındaki kız çocuğa tecavüz eden amcanın koğuşuna tekrar girip, gönderilmesin.Mazallah....

Hoş görülü, saygılı bir toplum olmak için ne yapmalıyız, hep birlikte kafa yoralım.

Selametle…

G.Banu KOCATEPE

Kasım 2016

 

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar