DİKKAT EBEVEYN VAR !!!

Ebeveyn olmak kolay iş değil elbette. Koruyacaksın, kollayacaksın, sorumluluklarını yerine getireceksin, seveceksin, sayacaksın, ve dahası.

Son bir haftadır izliyorum kayıt sırasındaki ebeveynleri, aklım dimağım almıyor bazı çoğunluğun davranışlarını.

Ne oldu da böyle oldu ebeveynler. Her şeyin içinde, her şeyin ortasında, üstelikte konu direk çocukları ile ilgili bireysel bir konu iken. Her işe koşup yardımcı olacağız derken neredeyse süs köpekleri yetiştiriyorlar. Farkında değiller.

Çok üzülüyorum böylelerine, hem evlatlarına hem kendilerine.

Şaşırdığımız olaylara gelince, kayıt evrakları kontrol ediliyor, hevesli ebeveynlerde öğrenci ile birlikte. Buraya kadar tamam. Hepsi heyecanlı, gururlu, tüm senenin emeğinin karşılığı var. Öğrenci belgesini çıkarıp gösterme lüksüne bile sahip değil. İkametgah hopp anne çıkarıyor, sabıka kaydı hooop baba çıkarıyor. Öğrenci bir kenarda şaşkın, rahat, alışmış. Beden yeterliğine girecek öğrenci öncesinde boy ve kilo ölçümü var son derece sıradan. Ebeveynde tartıda. Sıra ile tartılıyorlar. Mülakatta Allahtan içeri giremiyorlar fakat kapıdalar emin olun. Çıkana kadar bekliyorlar. Bu öğrenci gemiye onlarsız gidecek, koskoca gemiyi götürecek, Uluslararası sözleşmelere imza atacak. Umarım yapabilir. İlk etapta sudan çıkmış balığa döneceği kesin.

Tüm kayıt işlemleri bittiğinde cevapladıkları memnuniyet anketini doldurmaya çalışan ebeveyn ! var. Bazen de öğrenci dolduruyor gibi görünüyor ancak ebeveyn cevapları dikte ediyor.
Çoğu zaman çenemi tutamayıp ikaz ediyorum. İncitmeden.Bırakınız kızınız yada oğlunuz cevaplasın diye. Sadece onun fikri olsun. Onun anketi olsun. Onun kaydı olsun. Günün adamı o olsun. ‘’O’’nun görüntüsü altında sizler olmayın demek istiyorum çoğu zaman frenlesem de kendimi.

Çocukların da işi zor. Çocuk dediğim Üniversite öğrencisi reşit olmuş ya da olacak. Bir tanesi seneye tek başıma geleceğim hocam, bu işkenceye katlanmak zor dedi. Gülümsedim ama hakta verdim. Kolay iş değil.

Çocuklar mı ebeveynleri taşıyor, ebeveynler mi çocukları tartışılır.

Yumurta ve tavuk misali.

Söz hakkı tanınmış, özgür nesiller yetiştirmek ümidiyle.

Sevgiyle…




Yorumlar

Popüler Yayınlar