DİŞİLİK Mİ? KİŞİLİK Mİ? DİYEREK,İNSANA DAİR OLAYLARA ŞAŞIRMAMAK ÜZERE...

İnsana dair hiçbir olay bir müddet sonra sizi şaşırtmıyorsa, kanıksıyorsanız bazı çarpık olayları büyümüş, olgunlaşmış sınız demektir.

Kırk yaş kadınını anlatırken uzmanlar sadece kadınlık, cinsellik değil, hayata bakışın farklılaşmasından bahsediyorlar büyük ihtimalle.

Genç kızların ve bazı olgunlaşmamış dişiliğin peşinde koşan kadın ve kadıncıkların yerine, ben ve benim gibi olan kişiliğin peşinde koşan kadınlarda var.

İnsana beyni ile fikri ile sabitleyen, değer veren.

Kırklı yaşlarda insanın içinde olduğu olaylara şaşırmamayı öğrendiğim gibi, egonun cinsiyet farkı gözetmediğini, bu Ülkede hala kadın olanların daha fazla mücadele etmesi gerektiğini, en önemli fikirlerde bazı densizlerin akıllarının iki bacak arasında olduğunu, tembellerin aslında daha ! akıllı olduğunu, oto kontrollü ve çalışkan insanların sevilmediğini, hem cinslerinin sana zarar vermek istediğini, ama her şeye rağmen ailenin ulviliğini ve mutluluğun hiç uzak olmadığını öğrendim.

Önümde çok uzun yıllar olduğunun bilincine vararak ve dua ederek, daha nicesini öğreneceğimi ve şaşırmayacağımı biliyorum.

Ancak uzun zamandır bildiğim ve şükrettiğim bir ben var ki benden içeri, dişilik değil, kişilik olgusuna inandığım ve çevremdeki aklı selim insanların çoğununda bu yönde olduğu.

İnsanların eğitimle geliştiği gibi değiştiğinin de özüne vararak, ama hazmederek gözlemlemeye , şaşırmaya, zaman zaman şok olmaya devam ediyorum. Ne de olsa Allah akıl fikir vermiş. Yoksa hayvancıklardan ne farkımız olurdu değil mi?

Farkında olmakta mutlu olmayı getirdiğine göre şaşırarak ama öğrenerek en az zararla hayatı kucaklayabilmek üzere.

Selam ve sevgi ile…

G.Banu KOCATEPE
25.9.2013


Yorumlar

  1. schopenhauer; "iki ayaklı hayvanların sıradan sohbetleri kadar kısır ve sıkıcı bir sohbeti sürdürmektense hiç konuşmamak daha iyi." demiştir.
    belkide dört ayaklıların konuşmamasının nedeni, iki ayaklıların
    seviyesine düşmemektir. düşündükleri kesin, çoğu dört ayaklının iki ayaklıdan daha iyi... belki hayal kuramıyorlar ama gayet bilimsel olmayarak hayal kurup kuramadıklarını kestiremiyoruz, çünkü henüz anlayabileceğimiz bir alfabe kullandıkları görülmüş şey değil. yazılarınızın her bir zerresini takip etmekteyiz ancak sizi bunaltmamak için fazla yorum yapmayıp ara ara "ciii" deyip gidiyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, arada da olsa, cii diyebilenlere selam olsun.Katılsakta katılmasakta okunduğunu bilmek güzel.Okumayan bir millet var zira...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar