SIKINTIDAN TIKINMAK :(

Sıkıntıdan tıkınanlar, tıkınmaktan sıkılanlar, yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan misali, kısır bir döngü içerisindeyiz bazılarımız.

Duygusal açlık diyor uzmanlar bu ‘’sıkıntıdan tıkınmak’’ edasına. Öyle ki midede hiçbir işaret yok, gurultu, kurutlu, iç ezilmesi ama biz ha babam bir şeylerle bir takım duyguları bastırmak için sıkıntıdan tıkınıyoruz. Ağlamadan meme vermek gibi…

Sonrada sıkıntıdan tıkındığımız yiyecekler yüzünden tıkınmaktan sıkılıyoruz. Spordu, diyetti derken başka bir stres başlıyor yaşantımızda.

Aslında eski insanlarla konuşunca ‘’eski’’ derken yaş almış anlamında eski, ne kadar şanslı olduğumuzu düşünüyorum bazen. İmkanlar doğrultusunda ülke savaşta değil, her istediğimize ulaşıyoruz. Bir elimiz yağda bir elimiz balda. Çamaşır, bulaşık bir düğme ile. Peki neden tıkınıyoruz. Düşünüyorum sabahtan beri neden neden neden?
Boşluktan olabilir mi?Acaba?
Reklamlardan olabilir mi ?Acaba?
Stresli, bir yere yetişme telaşından olabilir mi?Acaba?
Geçim derdi olabilir mi? Acaba?

Daha önceki yılları düşündüğümde babaannemleri, anneannemlerin dönemini (1945-50 ler) mesela, kadın evden sorumlu iç işleri Bakanı konumunda. Yemek pişirmek, bebelerle ilgilenmek, acelesiz, telaşsız, iddiasız, hırssız, kanaatkar. Şimdilerde ise hayatı birlikte götürme derdinde olan kadın, hep bir telaş içinde. Yetişme, yetiştirme derdinde. Aceleci, telaşlı, iddialı ve hırslı ne yazık ki. Asla kanaatkar değil, hep en en en , hep ben ben ben derdinde.

Reklamları ve filmleri düşünüyorum. Cezbedici bir sürü ürün, farkında olmadan aklımıza düşüyor. Kime baksak bir şeyler yiyor,bir şeyler içiyor. Dolayısı ile sıkılınca tıkınmanın bir diğer sebebi.

Stresli bir yaşam çoğumuzda, en büyük etken büyük şehirde yaşamak. Trafiği, hastanesi, postahanesi, işe yetişme derdi, al sana bir büyük keşmekeş daha.

Geçim derdi ah o en önemlisi, yediden yetmişe herkeste olan sorun. Samsung 2 si (cep telefonu) olan, 3 derdinde, benzinli otomobili olan, dizel derdinde, tek odalı evi olan, çift odalı ev derdinde,hiç bitmiyor ulaşılmak istenen, eee bu da bünyede stres ve sıkıntı yaratıyor.

Sonrada malum sonuç,
Sıkıntıdan tıkınmak, tıkınmaktan sıkılmak.

Sonumuz hayrolsun, Duygusal açlıklarımız son bulsun diyerek.

Sevgiyle…

G.Banu KOCATEPE
Ekim 2013



Yorumlar

Popüler Yayınlar