GEZİ PARKI



Ben ne bir köşe yazarıyım, ne de tescilli yazar, kendi halimde blog ile duygularını yazan normal sıradan bir vatandaş.

Şu aralar çoğunluk gibi üzgün, şaşkın, yılgın.

Geçen hafta Cuma günü başlayan gezi parkı olaylarında cenazemizinde olması nedeni  ile bu olayda akşama doğru biter diye düşündüğüm tepkinin, çığ gibi büyümesi, renksiz görünenlerin renklerini ortaya çıkarması, halkın, üstelikte çoğunluğun kadın , erkek, çoluk, çocuk  yollara düşmesi, tencere tava çalarak,ışıkları açıp kapayarak, tepkisini ortaya koyması, doğrusu şaşırttı beni.

Neden mi?  

Çünkü herkes pısmıştı, sinmişti, deve kuşu gibi kafalar gömülü idi, sanki kış uykusundaydı, ama Türk Halkı bu işte, içine atar atar, sonra bir bakmışsın, yüce ruhunu koyar ortaya. Aslanlar gibi mücadele eder.

Bu gözünü sevdiğimin Çanakkale gibi zaferler kazanmış memeleketde , hala yıllar  geçse bile Evren Paşa yargılanıyorsa, asılanların ruhu için yıllar sonra insanlar yürüyorsa, 28 Şubat’ı tüm kanallarda bas bas anlatıyorsa birileri, demokrasinin gereği ise bu, sen onu, baskıyla , copla, sopayla, biber gazı ile, portakal gazı ile, ses bombası ile sindiremezsin.

Alır hesabını.

Demokrasi bize pamuklar içinde verilmedi. Atamız ve yüce Türk ulusu, dişi ile tırnağı ile bu hakkı aldı.

Biz kıymet bilemedik o ayrı. Bilememişiz...

Şu unutulmamalı ki bu demokrasi sayesinde bazıları bu yetkileri alabildi.

Vefalılık diyerek Osmanlıya dönene kadar onlardan da ders çıkararak önce Atamızı anlamaya çalışarak yaparsanız bazı yenilikleri, değil yüzde elli, yüzde binbeşyüz ile gelirsiniz zaten.

Aydınları içeri atmakla, askeri korkutmakla, ki ; ‘’polisi çok daha kötü duruma düşürdünüz’’, askerlerin hiç biri gözle görülür baskı yapmadı, basını korkutarak, hem yabancılara ellere rezil olursunuz hemde bizleri derinden yaralarsınız.Tunus ve Fas bile uyandı.

Doğru olduğuna inanıyorsanız yaptıklarınızın  basını rahat bırakın. Sağduyulular anlar (yüce halk) merak etmeyin. Basını serbest bırakmazsanız işte böyle sanal alem ile gene organize olur bu halk.

Çıkamaz deiğin yerden çıkar, yapamaz dediğini  yapar. 

Sorgular, araştırır, 

Kırmızı albayraklı kanında var bu özellikler.

Son olarak, çalıştığınızı, iyi şeyler yaptığınızı kimse inkar etmiyor.

Ama tüm yaptıklarınızı sildirmeyin duyarlı Türk insanına.

Sevgi , barış bizim tohumumuzda var.

Kardeşi kardeşe düşman etmeyin.

Polis bizim polisimiz,asker bizim askerimiz.

Hadi artık , bitsin şu aptal inat.

Gezi parkı en olması gerektiği gibi kalsın. Ama demokrasi illa  kalsın.

Gözünüzü seveyim.

G.Banu KOCATEPE
Haziran 2013



Yorumlar

Popüler Yayınlar