YAK BİR SİGARA , KÜL OLSUN DERTLER UCUNDA



Yak bir sigara, kül olsun dertler ucunda, 

Öyle başlayanda var, bir gruba dahil olabilmek için başlayanda, keyif alabilmek için başlayanda.


Sonuç olarak başladın mı bir kere bu illete kurtulmak güç.

Pis kokusu, (ten, saç, üst, baş, iç çamaşır hatta) ellerin ve cildin sarı görünümü, nefesin  anti tazeliği, çevrene verdiğin zarar, üstüne PAKETİN  yazsalarda zekanda yarattığı etki ile anlamak istememen   !!! hepsi bu illetin BÜNYENE yarattıkları.

Hele içip, o kanıksadığınız pis koku ile,  biter bitmez  toplu taşıta binenler, bir ofise ziyarete gelenler, arkanızdan pencere açmak zorunda kalıyoruz haberiniz var mı?

Nerden geldim bu mevzuya, yazmak bir nevi rahatlama ve içimizdekilerin dökümü ya, hani bazı ‘’Ergenuslar’’ içiyorsa, okuma alışkanlıkları olmasada,  okuyorsa diye.

Efenim zararları resmi siteden buyurunuz; 

İçerisinde ortalama 44 adet evet yalnış duymadınız 44 adet zehirli madde var, arsenik, benzin, kadmiyum, hidrojen siyanid, toluene, amonyak ve propilen glikoldur. Örneğin; siyanid kesinlikle öldürücü bir zehirdir. Bilmem bir işe yarar mı?Hayır ölmek isteyenler direk fare zehiri daha kestirme değil mi?

Vücuda etkileri buyurunuz; Her yıl dünyada 2.500.000 milyon kişi sigara yüzünden hayatını kaybetmektedir. Bu ölümlerin başlıca sebebi akciğer kanseridir, ikinci önemli sebep kalp hastalıkları ve diğer kanser türleridir.

Ergenuslar demem o ki; bu kadar güzel, çıtır kız bırakılıp,ölmeye değer mi? Spora gidip, o kadar yağları yakıp, baklavaları olanların sigara içmesi yaman bir çelişki değilde nedir annem?

Bırakın o illeti, kızlar kokan adamları sevmez, anladınız mı?

BIRAKIN ANNEM, ÖLDÜRÜR,ÖLDÜRMEZSE SÜRÜNDÜRÜR.

Kamu spotu gibi kadın oldum,

Alooo sesim geliyor mu?

G.Banu KOCATEPE

Yorumlar

Popüler Yayınlar