RUHUM ANARŞİST BUGÜN NEDENSE


Ruhum Anarşist Bugün

Havadan mı,  sudan mı bilemem, ama ruhum Anarşist bugün. Ayakta, sataşmaya, içindekileri haykırmaya, eteğindeki taşları dökmeye, sevdiklerimi  ve sevmediklerimi silkelemeye  pek müsait. 

Savaşçı  bugün nedense.  

Belki haklı belki haksız, susmak istemiyor.

‘’Gerçi istediğini söyleyen, istemediğini işitir’’ der Atalarımız varsın olsun. Her şeye razıyım.Tek derdim söylemek, söyleyebilmek, riyasız, yalansız, arkadan dolandıracağıma direk söylemek.

E söyle de anlayalım diyeceksiniz şimdi, böyle sorunca da lap diye söylenmiyor. Allahtan yazı var, okurunuz olsun olmasın, söyleyecek sözünüz varsa, patlat gitsin diyerek başlayalım.

Herkese yardımcı olmaya çalışırsın, bir anda enayi olursun. Kullanmaya başlar insanlar seni, kullanamadıkları yerde ya da işlerine gelmezse değiştiğini düşünürler. 

Bu kıza bir haller oldu, değişti,havalandı,kıskandı,bla bla bla... Kardeşim baksana kendine şöyle bir, empati kursana, hiç mi payın yok? Babamın oğlu musun? Anamın kızı mısın?  Sana can-ı gönülden kalbimizi açıyoruz, yardım  ediyoruz. Sen kimsin? Afedersin Sadrazamın alt kadrosundan mısın?

Ya bazı arkadaşlara ne demeli, yaş aralığı, cinsiyet farkı demeden gönlünü açtıklarına. Bir bakmışsın arkandan kaş-göz yaparken yakalıyı verirsin. Kardeşim, bir tarafın yiyorsa rahatsız olduğun mevzuları adam gibi söylesene, diğerleri ile mimik neden. Dedikodu kötüdür vesselam, şunu unutma ki, yerinde kulağı vardır. Hiç ummadığın bir yerde ayağına dolanır.

Mimik yaparken, bak sonra kırışırsın maazallah.Taş olursun taş. Benden söylemesi. 

Birde grubun içinde değişenler var.Yalnızken başka, grupta başka. Onlarında bir an önce şahsiyetine kavuşmasını diliyorum. 
Ben gene ibreyi kendime döndürerek bitireyim mevzuuyu, insana dair her şey hayatı öğretiyor, olgunlaştırıyor bizi.

Tek taraflı değil,ilişkiler,söylemek istediklerin,söylediklerin,anlamak istediklerin,anladıkların…

Kızsak ta,incinsek de,  kaldığımız yerden devam.

Hayat bu.

G.Banu KOCATEPE

Yorumlar

Popüler Yayınlar