YOL HARİTASI


YOL HARİTASI

 

Bazen bir yol ayrımına geldiğini hisseder insan. Karar vermesi gerekir kendisi ile ilgili herhangi bir konuda. Bu eşten tutun işe kadar uzanabilir. Çoğu zaman yaş almakla alakalıdır ya da deneyimlenmekle.

 

Sorgularsın hayatı, kendini, çevreni her şeyi. Birileri dürtmüştür sanki seni. Ok yaydan çıkmıştır aslında, tek yapman gereken hedefini belirlemek ve başlamaktır.

Kolay olmayan bir süreç başlar. Risk almak gerekebilir. Ama karar verildiyse eğer hiçbir güç, iç ses, arkadaş, akıl hocaları! geri çeviremez.

 

Bazıları için geç olsa da , yol haritamı ‘’Dante’’ gibi otuz beşlerde çizmeye başlayan kendimi her zaman takdir etmişimdir. Hırs olarak değerlendirse de bazı haris tipler, yol haritamı hayata geçirmeye başladığım için söylemleri kulak arkası etmişimdir.

 

Şu kısacık ömürde mücadele gerektirse de istediğimiz şeyleri yapabilme gücümüz var iken, hayatı askıya almamak bence önemli olan. Konu ne olursa olsun.

 

Örneğin; İş değiştirmek istiyorsan eğer, kazanamayacağın paraları , yeni gireceğin zorlu ortamları, yeniden kendini ifade etme zorunluluğu gibi seni örseleyecek olumsuzlukları düşünmeden , mutlu olduğun alana geçmelisin. Mutlu olduğunda, hedefine ulaştığında hayal ettiklerin zaten seni bulacaktır.

 

Biz kadınların hakikaten çok güçlü oldukları bir gerçek. Bazen inancımızı kaybetsek de , istediğimizde başaramayacağımız ,altından kalkamayacağımız hiçbir konu yok.

 

Herkesin yol haritasını çizebilmesi dileğiyle…

 

G.Banu KOCATEPE

13.01.2013

Yorumlar

Popüler Yayınlar