BİRAZ SAĞDUYU VE VİCDAN, ÇOKÇA İNSANLIK LAZIM...



Çingenem yazıma gelen yorumlar içime su serpti. Bizim gibi duyarlı insanlar çoğunluktadır umarım. Çöpleri çöp kutusuna atan çingene ki;  bu bizleri şaşırtmamalı, bir çoğunu , çoğumuzu etkilemişe benziyor.

Gel gelelim dün bir haber vardı. İçler acısı.

Antalya Hayvanat Bahçesinde Tibet Sığırı bir hayvancağız atılan naylon sonucu ölmüş. Binlerce eziyete maruz kalarak belli mekanlara getirilip , orada artık güvende olacaklarına, bir kaç eğitimsiz, insan görünümlü ahmak yüzünden hayvancağız debelene debelene ölmüş.

Haberde Hayvanat Bahçesi Müdürünün sessiz çığlığını hissettim. Kendiside kadın olan müdür eminim ki, Darıca Hayvanat Bahçesi gibi hem yazılı hem görsel önlem almıştır.
Hey hat bizim insanımız ( bazı) anlamaz.

Aklınca ekstra yemek verir. Oraya koca puntolarla ‘’lütfen beslemeyizniz, biz onlara Veteriner kontrolünde gerekli besinleri veriyoruz’’ gibi ibareleri anlamazlar.Simitlerinden, şekerlerinden ne bulurlarsa verirler.Şunu ne yazık ki düşünemeyecek kadar ahmak oluyor bazıları, senin senede bir gittiğin yerdeki hayvancıklar senin artık, yenmiş, tükürüklü  simitinle hayatını idame ettirmiyor. Üstüne üstlük  korkuyor ve birbirleri ile senin yüzünden kavga ediyorlar.İçerdeki dengeleri bozuyorsun.

En son filmlerde görülecek bir sahneye şahit olduk. 

Ne mi ? Ne olacak? Maymun ve sigara. Kendi zehirlendiği yetmezmiş gibi birde Maymuna ikram. Misafirperverliğinize doğrusu  sözümüz yok.Espri anlayışınıza pes diyoruz. Çüş diyoruz. Oha diyoruz. Hani belki böyle anlarsınız.

Sözün bittiği yerdeyiz.

Sizleri sağduya, eğitime, zorda olsa biraz insanlığa davet ediyorum.

Ağzı var dili yok , sessiz çığlık sahibi hayvancıkların yerine koyun kendinizi.

O ölen Yak sığırı,öküzününün yerine mesela.

Siz onlardan binlerce kez Öküzsünüz.

Bu metaforumu bağışlayın.

Bağışlayın derken Öküze hakaret etmek istemediğimdem, Allah aşkına gidin ziyarete , çoluk çocuk gidin ki, çocuklarda tüm canlıları sevmeyi öğrensinler.Bazılarımız gibi vahşet sahibi olmasınlar.Öyle Trene bakar gibi baktırmayın.Okuyun onlara nereden geldiklerini, ne ile beslendiklerini, hayatta kalma mücadelelerini...

Katkıda bulunmak istiyorsanız. Harçlıklarını bağışlayan bazı özel/ devlet  okulların yaptığı gibi , öğrencileri örmek alın.

Ne olur.

Ne olur insan olun.

Tüm canlıları seven bir toplum olabilme duaları ile...

Sevgiyle...

Yorumlar

Popüler Yayınlar