BU YAŞTA BU ZEKA,İLERDE DUYGUSAL ZEKA :)

Duygusal Zeka’nın önemi anca anlaşıldı günümüzde. Hatta zeka ayrımlarına göre Eğitim yapan okul bile açıldı. Tek olsa da Türkiye de böyle bir okul var. Tabii parası olana. Umarım en yakın zamanda sayıları artar da bunca zekalı insan heder olmaz bilinçsiz ellerde.

Şu sıralar nereye düşersen hangi okula gidersen, duygusal zekan mı yüksek, algılaman mı, sayısal zekan mı bakmaksızın şubelere doluşturup okutanlanlar var. Öğretmenin zekası ise şansına kalmış. Çok acı ama böyle.

Duygusal Zekalılar şanslı. Duygusal zekan var ise, hayatta bir adım öndesin. Çünkü, empati yeteneğin var. İnsanların yerine kendini koyup hissettiklerini,  hissetmeden özümseme kabiliyetin. Daha ne olsun.

Duygusal Zeka, Anlama , sezinleme, yönetme, yönlendirme yeteneği. Aklın bambaşka boyutu. Belki de çok zeki dediğimiz inSanlarda bu tür zeka olmadığından !!! hayat başarıları insan ilişkileri, bakış açıları düşük ve gelişmemiş oluyor. Odakta sadece kendi akılları ve akıl oyunları var. Oysa Duygusal Zekalı insanın odağı karşısındakini anlamak üzere kurgulanmış. Anlıyor, kendisini karşısındakinin yerine koyuyor ve gerekeni yapıyor.

Bu iş yerindeki yöneticide var ise ne ala, sıradan kişilerde de olabilir.Evde babaanne ya da dede de bile olabilir.Bir bakmışsınız sorunları tere yağından kıl çeker gibi çözmüş insanlar vardır bazı evlerde.Tatlı tatlı zekasını göze sokmadan çözüverir arap saçlarını.

Çevrenizde var ise sımsıkı sarılın onlara.

Gelecekte henüz keşfedilen bu süper sonikleri gibi olmak için psikologları aşındıracak çoook süzme zekiler olacak.

Hayat başarısı başka bir şey ne de olsa.

Bu yazıyı aklıma düşüren ise Albert Eınstıen’nın hüzünlü evlilik,aşk  hikayesi. Çok severek evlenmesine rağmen arayışı hiç bitmeyen Dehanın açlığı , arayışları evliliğini de bitirmiş. Karısına sürekli şartlar koşmuş, ilk üç sene engebeli geçen evlilik zorla on bir sene düşe kalka  sürmüş.On bir senenin sonunda evliliği biten Albert hüzünden ve pişmanlıklarından mide ülseri olmuş. Bu arada kendisine  bakan hemşiresi ile evlenen Albert onda da huzuru bulamamış, niceleri ile denedikten sonra , normal arkadaşları ve insanlar ile de sorunlar yaşadığından yapayalnız anti sosyal bir yaşamın kıyılarında dolaşmış.Zeki mi?Hemde nasıl.Duygusal zekası var mı? Maalesef L

Uzmanlar ne diyor çok zeki olmakla delilik arasında incecik bir çizgi var.

Keşke hepsinden azara zar olsa ama kendimize düşeni sevmeli genede.

Yüce Yarada’nın takdiri ne yaparsın. Duygusal Zekalı olunmuyor, doğuluyor neticede.


Sevgiyle…

Yorumlar

Popüler Yayınlar