ŞEKER TADINDA BAYRAMLARA...


Şeker nam-ı diğer Ramazan Bayramı geldi çattı. Ben Şeker Bayramı demeyi tercih ediyorum. Şükür etmekten şekere dönüşmüş bayramın adı. Sadece şeker, çikolata dağıtıldığından değil, mübarek Ramazanı tamamladığımız için şükür etmekten kalmış Şeker Bayramı…

Şükretmeli ; gerçekten şükredilecek çok sebep var.

Dışarılarda bir yerlerde bazen burnumuzu kıvırdığımız bayat ekmeğe muhtaç, aç çocuklar,  beğenmediğimiz ayakkabı için takla atacak,ayacıkları üşüyen minik bir kalpler var.

Şükretmeli yaşadığımız her saniye için ve şartlarımız için. Zaman zaman bunalsak ta, yerimizde olmaya can atan insanlar var.

Anası, babası olanlar bir kez daha şükretsin. Ben ilk gün çiçeklerimi alıp Anacığımın mezarına gideceğim. Orada bizi bekleyenler arttı bu sene Mayıs ayından beri iki kişi oldular. Ana kız beklerler bizi. Keşke yanımda olsaydı da çikolatamla şekerimle gidebilseydim.

Ama hayat böyle işte, sırası gelen öte aleme gidiyor. Bize de şükür günlerinde şükrederken ziyaret etmek düşüyor. Allah hepsini nurlar içinde yatırsın, bizlerde sağlığımız için geride kalanlar için şükredelim. Zaman ne gösterecek bilinmez.

Yardımlaşmaktan, iyi niyetten, paylaşmaktan uzaklaşmadan verdiğimiz fitreler zekatlar yerine ulaşsın inşallah. Nerede dert , tasa , hastalık var ise uçsun gitsin.Bu vesile ile uzaklar yakın, yakınlar daha yakın olsun.Küsler,kırgınlar barışsın.Mapushanelerde hak edenler kalsın.Hastahanelerde hasta kalmasın.

Gözlerde HERKESİN  mutluluk ışıkları olsun.

Şeker tadında , ŞEKER  gibi sevdiklerimizle kutlayabileceğimiz nice bayramlar olsun.

Sağlıkla…

G.Banu KOCATEPE
 

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar