AH O ÖĞRENCİ YURTLARI...



Gündemde, kız-erkek öğrenci evleri var. Bir deli bir taş attı ortaya, kırk akıllı çıkaramıyor.

Söylenecek konuşacak çok laf var bu konuda. 

Büyük ihtimal basına yalnış sızdırıldı. Ki; bu sızdırma konusuda çok acı. Güvendiğiniz insanlarla kapalı alanlarda, kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde toplantıda samimi olarak paylaştığınız bir konuyu ekleye ekleye,  belki de bu duruma getirdiler. Ne olursa olsun, artık gündemde mi? Gündemde. Dersler alınacak. Çözümler üretilecek.

Devlet yurtlarında zaten karma kızlar ayrı, erkekler ayrı. Olması gerektiği gibi. Çünkü kişisel bakımda işin içinde olduğundan, gençler rahat etsinler diye , hemcinsler birlikte daha kolay olur diye, bu düzen kurulmuş. 

Gel gör ki, her semtte devlet yurdu yok, ve kısıtlı imkanlarda var. Sekiz kişilik osa bile var. Sekiz , on  kişilik odalarda kalınamıyor. O kalabalık odalarda tek duş tek tuvalet kullanılıyor. Kettle da makarnalar pişiyor. Ütü ile tostlar yapılıyor. Hal böyle olunca, insanlar özel yurtlara ya da öğrenci evlerine kanalize oluyor.

Özel yurtlarda bahsettikleri bu olayların olması mümkün değil, ne idüğü belirsiz bazı öğrenci evleri ise konu, bu konuda haklılar. Ruhsatsız, onaysız yerlerde çocuklarımız kalmasın. Sırf belden aşağısını düşündüğümüz için değil, Allah korusun,  güvenlik için. Bunun doğal gazı var, elektrik kaçağı var. Onlara bir şey olursa kim hesabını verecek.

Güzel bir Türkiye hayal ediyorum. Avrupa Birliğine girmek için kendimizi paraladığımız şu günlerde, o standartlarda yurtlar, en fazla iki kişilik odalar, mutfağı ve banyosu olan, sıcak su olanağı, internet ağları ile desteklenmiş, ki öğrencilerin  kafaları derse konsantre olabilsin. Ütü ile tost yapmaya, kettle da makarna yapmayla değil. Onlar derse abanınca ve mutlu huzurlu standartlara sahip olunca , emin olunsun o çok korkulan, durumlarda yaşanmayacaktır. Anaların babalarında aklı kalmayacaktır.

Türk insanına bu standartları reva görmeyin. Yükseltin çıtayı bakın ozaman istediğiniz birliğe de göğsümüzü gere gere gireriz.


G.Banu KOCATEPE
Kasım 2013-11-06


Yorumlar

Popüler Yayınlar