İNSANIN İNSANA YAPTIĞINI...



İnsanın insana yaptığını, yapabildiğini çoğu zaman hayvanlar alemi yapamıyor.Acımasızlık, çekişme, kıskançlık nede olsa insana has.

En son beni derinden  etkileyen , aklı evvel  diyeceğimiz insanların yaptığı bir olayı paylaşmak istiyorum.

Akademisyen olmuş, hemde bunu ens üst mertebesine taşımış başarılı bir kalp profösörü, malum herkes tanıyor. Prof.Dr.Canan Karatay, dediklerine , söylemlerine ‘’araştırmalar yaparak edindiği bilgileri’’ paylaşmasına katılmasanızda, beğenmesenizde akademik titrine, çalışmalarına saygı göstermeliyiz bilimin ışığında. Üstelikte doktor değilsek, profösör değilsek, 

Haa kafamıza yatmayabilir, koyarız bir köşeye.

Neyse EFENDİM kullanırken kelimeyi , kendime kızdığım ama ne yazık ki buraya çok uyan, Türküm insanı ne yazık ki çok bilmiş, bilgisiz bilge konumunda. Hadi sıradan vatandaşı, ukala börtü böceklerini geçtimde, aynı kulvardaki insanların yaptığına ne demeli. Şaşırmamak elde değil.

Geçenlerde popüler doktorumuz,  ki;  popülaritesi kalp üzerine değil !!!, malum diyetler üzerine popüler oldu, çok acı bir şekilde dolandırıldı. Son derece safiyane ve anlaşılmaz nedenlerle parasını hiç tanımadığı yaratıcı, arsız, şarlatan Türküm İnsanına kaptırdı.
Aslında doktorun sayesinde böyle bir  sistem olduğu açığa çıktı. İnsanları telefon ile Hipnoz ederek dolandırabilen insanoğlu yakalandı. 

Ama bardağın dolu tarafından bakmayı bir türlü beceremeyen insanoğlu, görmek istediği tarafı başladı eşelemeye, deşelemeye. Üstelikte bunu başka bir akademisyen medya aracılığı ile yaptı. İnsanın insana yaptığını, yapabildiğini yazının başında dediğim gibi başka canlılar yapamaz. Aklın oyunu, farkı bu  olsa gerek.

Başladılar bel altına, yok efendim bal yeseymiş, yok efendim yaptığı bilimsel araştırmalarının tersine o gün karbonhidrat yeseymiş, başladılar TV lerde ortaya çıkmaya. Çok şaşırtıcı değil mi? Spikerler, haberciler ayrı yorum yapıyor, ilim bilim insanları ayrı. Meslekdaşı ayrı...

Demek istediğim, acımasız bir Dünya içerisindeyiz. Egolar, hırslar, bu kadar okumamıza, teknolojik olarak donananımlanmamıza  rağmen, kalıba giremiyor. Canavar gibi, en küçük olayda ortaya çıkıyor.Terbiye edilemiyor çoğunda.

Alışılageldiği üzere, buraya cuk oturan Eğitim Şart demek lazımda, eğitimlisi böyle yapar ise, Eğitimsize kızmamak gerek.

İnsana dair şaşırmamayı öğrenerek,

Sevgiyle, hoş görüyle...

G.Banu KOCATEPE
Kasım 2013

Yorumlar

Popüler Yayınlar