YÜRÜ BE KOÇUM KİM TUTAR SENİ (ALDATMA ÜZERİNE)



Hangi Dergiyi açsan bir akıl hocalığıdır gidiyor. 

Aldatan erkeği / kadını nasıl anlarsınız?

Her konunun ilmi , bilmi tamamlanmış ; bir bu kalmış gibi.

Ayrıca İnsanları boşuna uyandırmanın ne anlamı var. Bu kadar basit mi her şey? Kötülükten, kötü gün dostu olmaktan, akıl hocalığından, çok bilmişlikten  ne anlıyoruz.
Aldatılan Belki yüzleşmek istemiyor , yadsıma ya da inkar yolunda, neden gözüne gözüne sokarsınız insanların anlamış değilim.

Her çeşit koçun bulunduğu , peydah ettiği memlekette bir de şimdi ‘’ilişki koçu’’ diye, Angus kıvamında adamlar/kadınlar çıktı. 

Bu Koçların, her hangi bir eğitimleri yok aslında, bir Lisans programını bitirmiş değil, ama koçluk yaptığı konu da Eğitimi var. Eğitimi olduğunu iddia ediyor. 

Eğitimi Var ise de Türkiyede değil, akademik değil. 

Yurt dışında ise o konu zaten oranın insanına göre yapılandırılmıştır. Amerikada alıp eğitimi gelip burada Anadolunun bağrından kopup gelmiş insanoğluna uygularsan, gerçek Kurbanlık koça döner sonun. 

Eğitimi Türkiye de ise;  YÖK onaylamadı ise,  MEB onaylamadı ise bu Eğitimler nedir Allasen? 

Bilen varsa lütfen anlatsın. Haksızlık etmeyelim, cahil kalmayalım.

Dergiden alıntılar, aklımda kalanlar bakınız;

-      Cep telefonunu elinden düşürmüyorsa ve sessizde ise, ( yahu belki şu çok moda oyunlardan oynuyor ayrıcada oyunların sesi sinir bozucu )
-      Tuvalete bile telefonla gidiyorsa ( Oyununa devam ediyor olamaz mı?)
-      Panik atak gibi belirtiler göstermeye başladı ise, çarpıntı,terleme vs. ( Geçim derdinde belki kim bilir? )
-      Geç geliyorsa, sürekli toplantıda ise (para para dırdırı nasıl bitecek)
-      Görüntüsünde değişiklik oldu ise, parfümler sıkıyorsa, saçlar hep bakımlı ise ( pis mi dolaşsınlar yanii, sarımsak, soğan mı koksun insanoğlu?)

Koç;  (coach)  İngilizceden gelmiş dilimize, Eğiten, öğreten, hazırlayan, antreman yaptıran anlamında, tabii hemen yememişiz, içmemişiz taklit etmişiz, Basketbol koçu anlaşılabilir,  geçmiş senelerde dizilerden etkilendik, de; bu yeni koçluklar ne allah aşkına;
Evlilik koçu, ilişki koçu , beslenme koçu,  spor koçu, aldatma koçu, üretilebilir,sonsuza kadar gidebilir...

Akıl verebilme cesaretinin kılıfı olmuş, üstelikte bedelli. Alan razı, veren razı durumlar için konuşmuyorumda, ekrana falan çıkıp, akıl verme edasında tek boyutlu beyanlarda bulunuyorlar ya ona bozuluyorum. Ayar oluyorum. Bir ayar koçu bulsam tutacağım. J Şaka idi...

Bırakalım bu ‘’aldatma’’ konusunda herkes kendi formülünü geliştirsin. İstediği boyuttan baksın. Kimse aptal değil, kimse enayi değil, emin olun üç boyutlu film gibi, insanların içinde de bir sürü boyut var. Kimsenin filmi kimseye uymuyor. Akıl vermekten vazgeçelim ne olur.

Profosyonel akıl vericilerde; TV lere falan gerine gerine çıkabildiklerine göre,dergilere yazı yazabildiklerine göre,  vergilerini de ödüyorlarsa, araştırılsın,
yolları açık olsun.

Selametle

G.Banu KOCATEPE
Kasım  2013

Yorumlar

Popüler Yayınlar