PAZARTESİ SENDROMU GÖLGESİNDE, PAZAR GÜNÜ KEYFİ :(

Nefis bir Pazar sabahı. Hava günlük gülistanlık, uyku alınmış saat olmuş neredeyse on bir, e maşşallah demeyin, haftada bir gün ne de olsa. Bir gün önceki Migren krizi de geçmiş gitmiş, gel de sevinme, gel de kedi gibi gerinme.

Yaşasın Pazar diyerek kalktık güzel güne.

Pazar günleri malum ‘’brunch’’ adı altında kahvaltıya gitmek pek bir moda, ama bizim bu Pazar gidesimiz yok. Film keyfi eşliğinde, nefis bir Türk kahvaltısı yapmaya karar verdik.

Menemensiz olur mu? Menemenimiz, ve diğerleri ile (dieğrlerini buraya yazmıyorum, bir Türk Kahvaltısında ne olması gerekiyorsa, güya diyetteyiz)  başladık filmi seyreylemeye.
Seçtiğimiz film komedi olmasına rağmen, Fakat o da ne? Uyuyarak günü ortalamış olduğumuzdan, pazartesi sendromunun duygusal yoğunluğu, örseliyor, gölgeliyor sanki pazar keyfimizi, şunun şurasında günün bitmesine ne kaldı diye düşündük. Ortada nefis menemen güveçte hem de J, fakat Pofurdayan suratlar.

Sebebi belli aslında, yarın pazartesi, herkes yaşıyor bunu, herkes olmasa da çoğunluk.

Evde oturmaya benzer mi, iş dünyası, bir kere sabahın köründe kalkılacak, iğrenç alarmlar eşliğinde, bugünkü gibi on birde değil. Sıcak yataktan çıkıldıktan sonra buz gibi suyla yüzler yıkanacak, kıyafetler giyilecek, koşturmaca başlayacak. Ergenusun kahvaltısı, yakışıklının sandviçi, Lokum Hanımın biten mama ve suyunun tazelenmesi, off yazarken daraldım vallahi. Penim Pazar keyfimi gölgelemesinde ne yapsın bu sendrom.

Olumlu olalım, olumlama yapalım diyerek, modaya uyuyoruz tabii J Cumartesiye yaklaştık en azından diye kendimizi rahatlatmaya çalışıyoruz ama, yok olacak gibi değil, ikimizin de üstüne çöktü sendrom. Keşke on birde kalkmasaydık, günü kaçırmasaydık olduk şimdide.

Neyse efendim, saat birde son bulan kahvaltı keyfi ertesi, güneşi kaçırmayalım diye, attık kendimizi sokaklara, alış veriş merkezine oldu mu sana saat dört. Havada karardı mı bu arada.

Gitti koskoca pazar gitti.

Ev Hanımı http://gbkocatepe.blogspot.com/2013/10/ev-hanimi.html yazımı okuyanlar bu ne yaman çelişki annem deseler yeri , insanoğlu işte, hiçbir şeyden memnun olmuyor. Nankörüz nankör. Hava sıcak olur, bunalırız, soğuk olur söyleniriz, ılık olur bahanemiz vardır.

Aynı böyle durup dururken keyifli bir günü gölgelemesine izin verdik pazartesi sendromunun. Sanırım mazoistiz. Belkide mazoşist.
Çoğuları gibi.

Yarını atlattık mı, haftaya gelsin Pazar keyfi yeniden,Allah yeter ki sağlık sihhat versin.

Kalın sağlıcakla…

G.Banu KOCATEPE

Kasım 2013-11-03

Yorumlar

Popüler Yayınlar