GİTTİN GİDELİ :(



Tam beş yıl olmuş bugün sen gideli. Beş yılda ne kalkınma planları, ne Eğitim Şuraları  ne düğünler, ne ölümler oldu şu Dünyada. Türkiyede olanları ise yazsam gılgamış destanına haksızlık olur inan ki. 

Seni doğuran ana da geldi yanına, biz kaldık buralarda.

SENSİZ, Hayat devam etse de, acılar küllesen de, gidenlerin ardında, gökyüzü daha puslu, hayat daha renksiz ve ruhsuz.

Hiç unutulmuyor emin ol. Beni duyuyorsun , görüyorsun diye sana ithafım bu mektup.

Yarın yeni yıl, nerede öyle senin gibi güzel sofralar donatacak, misafirperver geniş yürekli kadınlar. Bu konuda çekmemişiz sana vesselam. Doğrusunu istersen çok ta içimizden gelmiyor. Sondan bir önceki yılbaşımızı hatırlıyorum, davetli davetsiz ne çok kişi ağırladı sofran, güleryüzünle, sohbetinle...

Dolmalar, Amerikan salataları, kadınbudular, vs, kolalı, ütülü  örtülerin, mezelerin, hediyelerin, en önemlisi hep umutlu ve neşeli sesin kulaklarımıza.

Yarın sensiz oturacağız gene o alışıldık sofraya, resmin karşımızda,  ruhun ise içimizde. Oradasın biliyoruz, gelemesen de, bizi hissettiğini biliyoruz.

Torunlarının büyüdüğünü görüyorsun değil mi? Ergenus kız derdinde. Aklı beş karış havada. Sabah bir tartışma yaşadık ki sorma gitsin. O minicik yarasına dayanamadığın delikanlıda kocaman dövmeler, olsaydın da görseydin annem.

Bende senin gibi seçince öte alemi, arkamda belki de bu gökgürültülü gün kalacak kimbilir.

Rüzgar desen tam bir fırtına, dört yaşında oldu, yuvaya gidiyor, bizi izlediğinden emin, bazen yukarıya bakıp, anneannem gökyüzünden bize bakıyor  diye başlıyor minicik dudakları ile  anlatmaya, ki seni hiç tanıyamadı, seni tanısaydı,  o şansa erişseydi, çok daha farklı bir çocuk olurdu eminim. 

Senin elin değmeyince, hepsi yaralı, hepsi eksik.Hepimiz...

Kedilerin her zamanki gibi, futbol takımını aratmasada, sekiz dokuz civarında devam.Tarçın’ın, Efe’n bile yaşıyor annem, topaç gibiler.

Babacığım da ise  , emanetlerinle , hikayelerinle, neşenle her daim dudaklarımızdasın.

Kızlarına gelirsek, Duygu ve ben, ne kadar şanslı kızlar olduğumuzu her gün daha derinden hissediyor ve anlıyoruz. İnşallah senin gibi analar olabiliriz.

Duyarlı, anlayışlı, fedakar, akıllı, yönetici, bu liste uzar gider emin ol.

Nurlar içinde yat annem, iyi ki annemiz oldun,

Seni çokkk seviyoruz.

G.Banu KOCATEPE
Aralık 30



Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar