İYİLİK YAP, DENİZE AT, YOL-SU-ELEKTRİK OLARAK ÖDE!



‘’İyilik yap denize at, halik bilmezse, malik bilir ‘’ derler ya;  bende iyilikten maraz doğar diyorum. Ne kadar yaş aldık,  çok yol katettik diyorsakta, hayattan alınacak ders her daim var. Sürekli Eğitim denilen olgu, bu anlamdaki deneyimler bu tür öğrenme ! içinde geçerli.

Ne zaman can-ı gönülden bir iyiliğe bıkmadan usanmadan imza attığımı düşünsem, bu iyilik bana yol, su, elektrik faturası gibi geri dönüyor.

Sen istediğin kadar adil ol, eşitlikçi davran ve iyilik yapmaya devam et, karşıdakiler yarım akıllı, eksik ise çokta yapılacak bir şey yok. Ya bu niyetinden vazgeçip, aman bananecilerden, bana dokunmayan yılan bin yaşasıncınlardan  olacaksın,  kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayacaksın ya da hayat seni gagalasa dahi yola devam edeceksin. Seçim senin.

Benim seçimim ise çok kızsam da huylu huyundan vazgeçmez olup, gagalanmaya hazır, aynı iyi niyetle devam etmek.

Başıma gelen olayı anlatırsam belki hak verirsiniz. Malum öğrenci ile işimiz. Hepsine aynı mesafede olmak, hepsine yardımcı olmak görevimiz.    

Güler yüz ile bıkmadan usanmadan. 

Devir değişti,  şimdilerde yok öyle,  bugün git yarın gel olayı. Bunu yani doğru ve hızlı hizmeti  ilke edinmiş  siz ve ekibiniz, her daim isteklerine cevap vermeye hazır iken, içlerinden gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunu düşündüğüm bir arkadaşlarına burs imkanı yarattım. Bursta öyle karşılıksız falan değil, sonrasında geri ödenecek bir burs. Ana yok baba yok, cep delik cepken delik olan türden, hep beraber sevinip bizlerde bir şeyler yapabilir miyiz diye  el atacaklarına sıra ile gelip , neye göre seçtiniz diye hesap soranıda oldu, aklı selime ulaşmamış ergenus üzeri (17+) canlıların, neden o diyende. 

Söylesen bir türlü söylemesen bin türlü, burada izah edilecek durum yok, içlerinden birine tanınmış bir şans (gerekli) var, yarın başkasına sonraki gün başlarına.  Gerçekten ihtiyaç sahibi. 

Hem onun adına hem kendi adıma bu duruma düşmekten üzgünüm. 

Bu duruma düşmekten derken, iyilikten, güzellikten, yardımdan, ümitten bahsediyorum. 

Ne kadar anlatsanda, ki bugün yaklaşık 100 kişi kadar öğrenciye,  karşıdakinin anlayacağı kadardır anlatmak istenen diye özlü söz boşuna  patlamamış ise de, 

sanırım sadece  gene ısrarla bu duruma düşmekten alıkoyamayacağım kendimi.

Ne yapalım, halik bilmezse malik bilir diyerek,Allah akıl fikir versin, sorgulayan gençlik derken beyininde kafada olması gerektiğini bilerek,

Moral bozmadan,

Yardıma , sevgiye, iyiliğe, sabıra devam.

Sevgiyle...

G.Banu KOCATEPE
Aralık 2013-12-26


Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar