KARLAR DÜŞER,DÜŞER DÜŞER AĞLARIM :)



‘’Karlar düşer, düşer düşer ağlarım’ , tam da bu şarkılık bugün güzel İstanbul. Bembeyaz pamuklar altında. Lapa lapa yağıyor.

Alt yapı eksiklikleri olmasa tadı çıkacak ama ne mümkün.Dünden beri düşen düşene,alt tarafı bir gün yağdı.

Belediyelerin yetersizliği falan değil beni düşündüren, insanların keyif alamayacak hale gelmesi. Herkes yorgun, herkes mutsuz. Radyo programlarının diline pelesenk olmuş okulların tatil edilişi, edilmeyişi, etseler bir türlü, etmeseler bir türlü. İnsanoğlu susmuyor, sürekli şikayet ve mızıldanma evresinde.Türkiye İstanbuldan ibaret mi kardeşim, doğuda her zaman bunun beş misli yağıyor, sadece kendi bölgen için konuşmak ayıp olmuyor mu? Diye düşünüyorum. 

Okul yöneticilerine tatili hatırlatmak yerine , belediyelere önlem hatırlatmak daha doğru değil mi?Neden hep yan gel yat modunu, tercih ediyoruz.

Bu yağan karda aklıma diğer gelen ihtiyaç sahipleri, evsizler, açlar, onun dışında biraz tahammüllü olmak hepimiz için daha hayırlı olur. Doğalgaz faturasını düşünürken o evsizleri düşünün bakalım, yerinizde olmak isteyen kaç kişi var. Paltomun modası geçti diyenler düşünün,  üstünüzdeki paltoya takla atacaklar var.

Biraz daha sağ duyu, Polyannacılık değil bu, biraz duyarlılık lütfen.

Belediyeye kızıyorsun ama kalkıp apartmanının önü için sen bir şey yapmıyorsan, elini taşın altına gerektiği yerde koymuyorsan, ağzınıda fazla açmayacaksın. Benim düşüncem bu.

Şimdi şöyle yaslanın arkanıza şükrederek, evdeyseniz evinizin en güzel köşesinde, işteyseniz uygun bir yerde, seyredin düşen karları. Yapabiliyorsanız alın elinize sıcak çayınızı ve kahvenizi, günün tadını alın,  günün tadına varın.

Kimbilir belki seneye bunu göremeyeceğiz bile öyle değil mi?

Kimsenin ömür  mukavelesi olmadığı bu günde, hayatın keyfine varmanız dileğiyle...

G.Banu KOCATEPE
Aralık 2013

Yorumlar

  1. kış bastırdı evlere hapis durumu baş gösterdi. yazınıza hak vermemek mümkün değil. Türkiye yıllardır üç şehirden ibaret sanılıyor. bizim basınımız işte, elden bir şey gelmez. mesela vicdanı hür insanlarımızın maaşlarından ya da eşyalarından, ergenlerimizin harçlıklarından kesip yolladıkları dünyanın yardımı nereye gitti belli değil. Van'da kış ağır olur. çocuklar büyüklerden daha fazla üşür. halkına bakmak her devletin asli görevidir. bazı insanlar evsiz kalırken, bazıları altın musluktan akan sıcak suyla yıkanıyorsa o ülke de çoğu şey yanlış gidiyordur. söyledikleriniz tabii ki doğru şeyler ancak, daha kapsamlı olması açısından, "bu mantonun rengi hiç hoş değil" demekten vazgeçmek yerine ilk olarak neden "evsiz insan" diye bir tabir olduğunu sorgulamak yakışır.

    bu arada kediniz için üzüldüm, belkide en doğru karar kısırlaştırmaktır. aslına bakarsanız, bu konuda net olamıyorum, aynı çelişki okuduğum kadarıyla sizde de var. yani bir hayvana sırf yemek ve sıcak yer verdiğimiz için onun her türlü hakkını elinden alma hükmünü kendimizde görmeli miyiz? mesela benim on altı kedim var. bahçede onlar için yaptığım karton yuvalarda yatıyorlar, (içi minderli) çoğu daha yavru. onları beslemek için günde iki kilo ölü tavuk veriyorum. bu beni hayvan sever yapar mı? yani tavuk bir hayvan değil mi? :) umarım sizi sıkmış olmam.

    YanıtlaSil
  2. hayvansever yaparmi nedemek misafirtepsisi siz hayvanseverlerin dibisiniz (iyi anlamda :) ) bravo bahcede bendede var ayrica babamdada yedi tane Allah akil fikir versin ne diyelim :)

    YanıtlaSil
  3. hayvansever yaparmi nedemek misafirtepsisi siz hayvanseverlerin dibisiniz (iyi anlamda :) ) bravo bahcede bendede var ayrica babamdada yedi tane Allah akil fikir versin ne diyelim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar