MARKA TUTKUNLARINA...



Marka merakı sanmayın ki ergenuslarda sadece,  halkın her tabakasına sirayet etmiş durumda.

Yetmiş yaşındaki de markacı, üç yaşındaki de.

Tüketim toplumu olmak, reklamlar, Avrupayı taklit, caka , fiyaka  derken herkes oldu mu sana marka canavarı.

Burbery deseni çıkalı beri, amelelerde bile donları var. O derece. 

Bak şöyle bir çevrene,  kaşkollara bak Allasen. Burbery ‘dir gidiyor, kimisi basmış parayı gerine gerine takıyor, diğeri basamamış almış pazardan (bazaar) gerine gerine oda geziyor.

Herkese  herkeseye uygun marka var nihayetinde. Hangisi uyuyorsa.

Özgünlük falan yalan olmuş bazı bünyede.

Dört yaşındaki yeğenime Rüzgar yumurta çikolata aldık geçen akşam, ben kinder yiyorum bunu istemem dedi. Güler misin, ağlar mısın? Pesss

Nereden geldin bu konuya diyeceklere, hafta sonu iki arkadaş attık kendimizi Beyoğlu,Taksim sokaklarına. Havada güzel, günlük güneşlik. Bir para harcayasımız var ki sorma gitsin. Harcayacağız madem marka olsun dedik. Dört yaşındaki biliyor da, bizim neyimiz eksik , eşşek gibi çalışıyoruz dedik ve girdik meşhur mekana.

Dükkanın dışı bildiğin paçoz marka düşkünleri varoş bile diyebilir o derece,içi ise  marka kaynıyor. Satıcılar sanırsın Paristen Londradan, konuşmalar bile fiyakalı.
Hanımlar hoşgeldiniz diyerek başladılar bizi okkalamaya, içlerinden belli ki keklikler geldi diyorlardır ya neyse, arkadaşımda havalı bir yakası kürklü mont, kürk dediysek hayvan dostuyuz sahte lütfen yanii J

satıcı hanımefendi sizin gibi ‘’hit in hit’’ marka çizmelerimiz var buyrun sizi şu gwency köşesine alalım dedi. Satıcının ağzından çıkan on kelimenin yedisi Türkçeye dahil olamamış o derece. ‘’Hit in hit’’ (yazıldığı gibi okunuyor ona göre),  derken , deyip gülünce biz, izah etme gereği hissetti bize ‘’top’’ ( tap okunuyor ) yani dedi, anladınız mı top.Top derken lütfen artık onu anlamışsınızdır.

Hit in hit = top = tavan = en üst mertebe. Bize diyor amcam, birimiz mütevazi Kartal dolaylarından diğeride o civar. Eğitim falan var çok şükürde ‘’hit in hit’’ değiliz onu biliyoruz. Ruhumuz değil.

Gözünü seveyim mütevaziliğin, çok şükür alacak gücümüz varda ayıp ayıp.Bu arada çakma kürklü arkadaşım iki çizme aldı ayıptır söylemesi. Benim çok yakında yurt dışı turum olduğundan almadım.

Dikkat ederseniz burada markacılara hafif bir hava atmamız söz konusu.

Amannnn, Tövbeler olsun.

Gününüz markalardan uzak, hit in hit geçsin efenim diyerek, 

Selam ve seygiyle...

G.Banu KOCATEPE
Aralık 2013-12-24

Yorumlar

Popüler Yayınlar