HASTA OLACAKSAN, ANAN OLACAK, BU KADAR BASİT...



Hasta olacaksan, anan olacak , yoksa halin duman.

Korktuğum başıma geldi, evrene göndere göndere H3N2 yi ha oldum , ha olacağım derken hooop geldi dün akşam bünyeye.Bundan sonra Evrene olumsuzluk gönderen Domuz Gribi olsun.

Dedikleri kadar var bu virüs.
Sümkülü böcek gibi, Bülent Ersoy tonlamasında başladım dolanmaya. Neyse naz da yaparım gidiyimde azıcık yatıyım diye gittiğim evime, sıcak yuvama, önce etrafı toplayarak başladım.

Malum Ergenus. Kendisine buradan selam ve sevgilerimi yolluyorum.

Salondu , mutfaktı derken geçti bir yarım saat, tam işler bitti, birde çorba yapıyım ne me lazım ağırlaşırım falan canım sıcak çorba ister dedim. Anam yok ki kaynatsın bir çorba.Veee ergenus girdi içeri, Biyoloji çalışacağız, Selçuk, Taha, Boray bizde haberin ola dedi.

Neyse ki salon toplu, sıvadık kolları, genç Ergenlere hemen bir börek bir kek yaptık attık fırına yallah. Bu arada böreği yapabilmek için gerekli yufkayı almaya neyseki sayın Ergenusum gitti. Aslında kendimi atsam daha iyi olurdu o fırına ya neyse.

Salonu kendilerine tahsis ettikten sonra, tam yatmayı planlarken değerli eşim geldi, ben sana bakarım diyen, sağolsun karşı koltuktan çok güzel baktı.(Okursa yandık, allahtan bıraktı blogumu takibi J) Gerçi yatmaya yakın nefis bir nar ve portakal suyu sıktı ama, yemek ertesi çay servisi, fındık fıstık, meyva serviside önüne getirildi.

Bu akşam nazlanacağım ev halkının haberi olsun. Artık çorbamı yaparsınız, meyva suyumu, bilmem,  bana bakılacak.Tarhana çorbası tercihimdir.

Rahmetli anacığım ne zaman hasta olsak, grip ya da başka hastalık, prensesler gibi bakardı bize. Oturma odasına televizyonun tam karşısına temiz çarşaflar serilir, çift yastıklar, sıcak sütler, bisküviler, meyveler, çorbalar. Telsiz Telefon emrimizde, gak desek ayakta, guk desek ayakta. Gözlerindeki merhamet ve iyileşmemizi isteyen bakışları, iyice şımartırdı bizi. İyileşsek bile çıkmaz istemezdik yataktan. Naz niyaz gırla giderdi.Kırk yaşı devirsemde şuncacık hafif gripte bile bir kez daha burnumun direği sızladı.

Gripten değil bu sızı , sıcacık kollarını, yumuşacık sesini özlemden, keşke olaydı da biz gene hasta olsaydık.

Nurlar içinde yat anacığım, hayatımda görebileceğim en tatlı ve müşfik baş hemşireydin sen.

Demem o ki, hasta olacaksan anan olacak kardeşim, Domuz gribi mi, H3N2 mi, naz niyaz mı, anan olacak.

Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar be yaww.

O kadar basit.

Eeee, kem küm, falan,fişmekan, Ya da Kemal gibi kocan olacak. Hıhıhoooo. 

Aman burayada not düşelim, nar suyundan da olmayalım değil mi?

Kalın sağlıkla.

G.Banu KOCATEPE
Ocak 2014




Yorumlar

Popüler Yayınlar