FRANSIZ LEZZET AVCISI!



Sen kalk koskoca Fransız Gurme gel bizim güzel topraklara.

Hastayım ve evdeyim açtım İZ TV ‘yi, bir baktım meşhur Fransız Gurme,Lezzet Avcısı  Olıvıa.

O kadar şeker ki hey haaattttt,  fakat bizimkiler evlere şenlik,Okan Bayülgen fark etse kesin bunu programlarında işlerdi.


Olivia gelmiş Beypazarına, Beypazarı dolması öğrenmeye.Garibime yöresel mi yöresel Beypazarı bağrından kopmuş Ayşe Teyzeyi vermişler yanına.Önce beraber kasaba gidip et aldılar.Komedi başladı.Adamcağız Fransız kibarlığı ile kasapa ‘’sör  - mör’’ derken önce kasaptan yedi fırçayı, Olivia etin neden yağlı olduğunu sordu sormaz olaydı,bir sürü laf adamcağız aldı cevabını,çıktılar pazardan. Bu arada bütün masrafları Fransız Lezzet Avcısı karşılıyor. Bizim misafirperver Türk kimliğimiz bu programda çalışmıyor. Ordan çıkıp manava maydonoz almaya girdiler.Olivia nın pamuk eller cebe…

 
Neyse efem dolmayı pişirecekleri özel bir kazan aldılar. Sanki herkes tüm Türkiye yaprak dolmasını odun ateşinde pişirirmiş gibi, laf olsun. Başladılar…
 
Ayşe Teyze iç hazırlamaya başladı bu arada anlatıyor şöyle yapacaksın böyle yapacaksın. Türkçeyi tam anlamıyla çözmemiş ve rehberde bulunmayan Olivia ya anlatmaya takır tukur.

Yağlı koyun kıyması , bol soğan , maydonoz , salça ve baharatları koyup,’’ne duruyorsun karıştır bakalım’’ dedi Lezzet Avcısı öğrencisine. Olivia garibim başladı karıştırmaya. Ayşe Teyze başladı dolmaları sarmaya,bir tanede Olivia’nın kibar ince narin eline hart diye oturttu yaprakları ve şenlik başladı…

 
‘’Kazık gibi durma , parmakların çalışsın.’’ Vallahi abartmıyorum,açın İZ TV yi izleyin.Nasıl gayretli bu muameleye rağmen  Olivia, pes etmeden denedi denedi denedi, ve beşincide acınaklı bakışlara ve Ayşe teyzenin fırçalara rağmen işi kotardı.Ayşe teyze aferin belledin dedi.Bellemek ?? Olivıa anladımı çok merak ediyorum.
 

Sonramı, el birliğiyle birer yayık ayran eşliğinde şerefe yaparak dolmaların tadına bakıldı.’’Şerefe’’ sahnesinde de Ayşe Teyzem şaşkındı.

 
Dolmalar nefis gözüküyordu.Olivia günün sonunda Gurme olarak Fransız basınında yayınlanacak yazısını yazarken program bitti.

 
Keşke yazdıklarını da görebilseydik.

 
Sabrı takdire şayandı ama sonrası, kimbilir?

 
G.Banu Kocatepe

4.1.2013

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar