SİBER ALEMİN ŞİFRESİNİ ÇÖZDÜM


Siber alemin şifresini çözdüm. Ömer Çelakıl’ın Kur-an’ın şifresini, Temelin Sümela’nın şifresini çözmesi gibi.


Aslında çok da kafa patlatmaya gerek yok. Örgüt kültürü, kurum kültürü, aile kültürü gibi sanal aleminde bir kültürü ,sokak jargonu ile bir raconu var.Uyarsan…


Tarikat üyeliği gibi, girsen bir türlü girmesen bir türlü.


Normalde zaten sıkı fıkı olanlar orada da o formattalar. Birbirlerinin gönderilerini beğenerek ya da yorum yaparak bir nevi destekteler. Masonluk gibi yahu.  Körler ve sağırlar işte. Ekip ruhu ekip.


Grubun bir üyesi başka birine hallendiyse hep beraber hallenmeler…


Yazılıyorsan birine her gönderisine yap yorum işini kolaylaştır. Başka yazılanlar var ise kendini göstermiş olursun onlarda gardını alır. Buluşma işini de kestirmeden halletmiş olursun.


Komplekslerin mi var. Kendini bir b…mu sanıyor siber  alemdeki laf sokmak istediğin biri. Çak hemen bir şarkı telif yok bir şey yok, Mehmet Erdemden ’’Herkes aynı hayatta’’paylaş gitsin, mesajı alan alır…Bak bu şarkı nefis, sözlerinin içinde ‘’sen bilirsin aslında’’ deyip göndermişte göndermiş, gidirmişte giydirmiş, helal olsun.

Anlayan anlasın canım. Sende kendini tatmin etmiş olursun. Psikologa ne hacet…


İş yerinde bir arkadaşınla iş yüzünden gerildin mi çak hemen ‘’görürsün sana neler edeceğim, hakkından geleceğim senin’’Allah ne verdiyese.


Doğum gününde hediyemi istiyorsun. Siber alem o gün hatırlatıyor ama hatırlamak istemeyenlerin sok gözüne, şakayla karışık yaz taleplerini, belki bir sazan atlar. Şunun şurasında doğum günün kardeşim.


Okkalı bir sözle entelletüel olduğunumu göstereceksin. Şems, Mevlana, Can Dündar bir sürü alternatif var. Yolla gitsin.Anlasınlar kime gönderdiğini.Üstelik diğer Sibel aleme de (twitter foursquare vs) koy,oraya girenler farklıysa onlarda görsün.Sen iyi bir okursun,yerlerse…


Ayrıca check in yap, yerini bildir. Paran var zamanın var sevgilin var, at havanı kardeşim. Gidemeyen düşünsün. Bir tarafın yiyorsa kredi kartı ekstreni koy.Koymazsın değil mi?Herkes her şeyi bilmek zorunda değil,ama yüz numarada olduğunu bilmek zorunda.


Sözün kısası siz benden önce keşfetmişsinizdir aslında siber alemin şifresini, ben sadece duygulara tercüman olayım dedim.


Sadece bu alemde değil esas alemde de paylaşabiliyorsan mesele yok, yola devam. Tırsaksan bir tarafın yemiyorsa darıldığın adama oradan sallama, direk söyle. Yok söyleyemiyorsan bu durumu düşün, kendine bir hedef belirle eskiz yap kardeşim.Karate kursuna git derim.Tabii sanal alemden fırsat buldukça.


Ha birde unutmadan, her gönderiyi üstüne alma belki sadece laf olsun diye koyuyorlardır. Herkes felsefeci herkes hayat adamı değil neticede. Yada hemen’’ bir lafa bakarım laf mı diye, bir adama bakarım adamı diye’’ gibi sende gönder altta kalma.Herkes haddini bilsin yahuuuuu.


Evet kabul ediyorum bu alem herkesi biraz psikopat,şüpheci,şizofren  yaptı…


Sanal ve gerçek alemler de görüşmek üzere.


Sevgiyle…


G.Banu KOCATEPE

OCAK 2013


Yorumlar

Popüler Yayınlar