YARADAN'DAN ÖTÜRÜ


‘’Yaratılanı sev,Yaradan dan ötürü’’ (Yunus Emre)

 Bu felsefeyi benimsedik biz Hayvan Severler.

Aslında sevginin dalları olmamalı  hayvan , çiçek, böcek, vesaire. Sevmek için bahane gerekmez. Yeter ki gönlün güzel olsun. Gönül odalarında yer olsun.

Şimdi nerden geldik bu konuya denilecek olursa, ben gerçekten Hayvan severim.Sadece kedi,köpek değil akla gelecek her yayvanı, börtüyü böceği bile seviyorum.

O sessiz , çaresiz,  aynı havayı soluduğumuz, aynı gökyüzünü paylaştığımız tüm hayvanları vahşi yada evcil seviyorum.

Haklarını koruma mevzusu biraz karışık, demogojilere açık maalesef bizim ülkemizde. Gene de kalpsizlere,hayvan sevmeyenlere rağmen  elimden geldiğince mücadele ediyorum.Bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Yemek artıklarını paylaşmak , dışarıda su kabı bulundurmak,doğayı kirletmemek gibi…

Bu mücadelelerde en sinir olduğum mevzu ise, dışarıda bir sürü insan var onlarla ilgilensene diyenler. İnanın gönlü geniş Hayvan Severler, onlarla da ilgileniyorlardır.

 Bu hayvan sevmezlerin hep bir bahanesi vardır. Kedisi olanlara ‘’aman kediler nankördür’’ , köpeği olanlara, köpeklere sempati duyanlara ‘’ mekruh bu mekruh tövbeler olsun günah ‘’  hamstre sempatizanlarına ‘’ enteresansınız deney hayvanı bunlar tık tık tık ‘’ balık akvaryum sevenlere ‘’ne anlıyorsunuz bundan tepkisiz hayvan bunlar’’ vs diyecek çok lafları vardır.


Birde hepsinin de alerjisi oluşmuştur.Yeni öğrendiler bu bilgiyi baktılar din kesmiyor mekruh falan ilimden giriyorlar konuya.Ya bende çok severimde alerjim var alerjim.Var tabii,senin SEVGİYE ALERJİN var.

Birde temizlik guruları var bunların içinde, efendim bunlar bir temiz bir temiz, maalesef biz Hayvan Severler pisiz. Anlamıyoruz temizlikten onlar gibi hijyen teyze olamıyoruz yazık. Merak etmesinler evlerimiz temiz ama en önemlisi Kalbimiz temiz çok şükür.

Ne dedik sözün başında sevgide ayrım olmaz,Hayvan sevmeyenleri anlamamakla birlikte onlara da saygı duyuyoruz.Yeter ki vicdanlı olsunlar. Şiddet gösterenleri, hayvan dövüştürerek para kazananları, pet shoplarda para için hayvanları satanları, aynı diğer suçlar gibi ciddiye alıp, sorumluluk en önemlisi tepki göstersinler.

Bu hava, bu gökyüzü sadece biz insanlara bahşedilmemiş hepimizin. Her canlının yaşam hakkına saygı duymaları ve bizleri anlamaları dileğiyle…

Sevgiyle kalın.


G.Banu KOCATEPE

OCAK 2013

Yorumlar

Popüler Yayınlar