KADINSAN



KADINSAN;

Eğer Kadınsan; Tanrının katında 1-o galip başladığın hayatta , hele Türkiye gibi bir Ülkede yaşıyorsan , Metropol şehirde bile olsan yenik devam edersin. Köydekileri, Ünzileleri hiç hesaplamadan…

Her şey erkek üzerinedir bu toplumda. Sen bir tarafını yırtsan iş hayatında yada diğer konularda, üstelikte  eşitlik kisvesi olmadan sadece insan olarak düşünsen bile, sürekli çabalamak zorunda olursun. Bir türlü o kemikleşmiş erkek hegemonyasından kurtulamazsın.

Başarılı kadın isen ;  hangi sektörde olursa olsun, önce güzelliğin, şansın ile olduğunu düşünürler, sonra başka vasıfların olduğu iddia edilir, o da tutmazsa başka bir formül bulurlar. Aklın hiç hesaba katılmaz. Senin diğerleri gibi mücadelen devede kulak kalır.
Mert kadınsan, özün sözün bir ise, fazla güçlü görünüyorsan, ayaklarının üstünde duruyorsan eyvahlar olsun. Çanlar çalmaya başlar. Rahatsız olurlar, ne yazık ki öyle olmak isteyip de olamayanları çoktur.

Renkli, neşeli kadınsan; sen zaten başka amaç için varsındır. Kahkaların, enerjin esprilerin o sırada güldürür belki ama arkandan konuşulanlar tahmin ötesidir. Renkli istemez bunlar, sönük, ezik kadını oynamalısın. Bak nasıl sevilirsin o zaman.
Bazı kemikleşmiş sözler bile erkek üzerinedir.

Adam gibi adam.

Adamın dibisin.

Ne diyelim, zor iştir kadın olmak. Her şeye rağmen mücadeleye devam. Sayıları az olsa da böyle olmayan adamlar da vardır elbet.

G.Banu KOCATEPE
Şubat 2013


Yorumlar

Popüler Yayınlar