ÖLMEDEN ÖNCE YAPILACAKLAR LİSTESİ



Herkes tutturmuş ölmeden önce yapılacaklar diye, yok ölmeden öce yapılacak otuz şey, yok ölmeden önce yapılacak elli şey, kardeşim yapılacak liste binlere bile çıkar;  sen yaşadığın ülkeden ve paradan bahset, ne öneriler var, yap yapabilirsen, gülmekten çatlarsın. Hadi…

1-Afrika’nın Balta girmemiş ormanlarına gidecekmişiz.
Oldu canım, her yer bitti Afrika’nın ormanı kaldı hem de balta girmemiş. Yiyecekler orada oramızı buramızı zaten öleceğiz bu durumda. Büyük devlet erkanının eşi de gitti geçenlerde duymuşsunuzdur. Oradaki yetimhaneleri gezdi. Ahhh Canım ne dokunaklı. Önce buradakileri bir gezseydi iyi olurdu. Bu memlekette de bol miktarda yetimhane var, unuttu galiba.

2-Kızıl denize gidip dalacakmışız.
Güzelim bir Kızıl denize gitmek kaç para sizin haberiniz var mı? Uçağıydı, dalışıydı, çoluk çocuk. Bak hökümet sahili plajlandırdı. Neyinize yetmiyor. Mavi bayraklı da olmayıversin. Gidin yüzün orada camış gibi. Şapır şupur hem de bedava. Dalış kıyafeti falan pahalı, aldığımız asgari ücret, takın simidi belinize, sen sağ ben selamet. Balık falan deniz canlısı görmeseniz de olur.Tövbe tövbe.

3-Bir ressama poz verecekmişiz.
Neden derdimiz ne, bu ne narsistlik kardeşim. Adamında göz zevkini bozacağız. Lömbür lömbür,Osmanlı döneminde olsak makbulde bu dönemde bu nerden çıktı şimdi. Ressama da yazık yahu.

4-Uzun süredir hoşlandığımız bir kişiye duygularımızı açacakmışız.
Hoşlanmadıklarımıza açsak. Şöyle alttan girsek üstten çıksak,silkelesek bak bu olur işte.Uzun zamandır bu anı bekliyordum canım desek.

5-Ralliye katılacakmışız, hız tutkumuzu gerçekleştirecekmişiz. Yamaç paraşütü de olurmuş.
Bebeğim belki adam ağır ağabey, derdi ne dağda bayırda, hasta mısınız yahu. Kaplumbağa gibi yaşamaksa istediği şey.

Vallahi daha fazla maddeyle uğraşamayacağım. Bence ölmeden önce herkes kendi listesini oluştursun tabi, umut iyidir her zaman. Fakat mantıklı olsun listeler. Allah aşkına burası Türkiye, koşullar belli.

Benim Önerim;
1-Ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Kredi kartları tavan yapınca bu listeyi yayınlayanlar sizin yerinize ödeme yapmıyor. Mapus haneye düşersiniz maazallah, bir fanila , don getireniniz olmaz ne me lazım, benden söylemesi.

2-Mutahassıp olun, boş verin yedi kıtayı dolaşmayı, İşte Antalya, Bodrum gidebiliyorsanız ne ala, Şükür edin. Malzeme bu deyin geçin. Hırs yapmayın. Bak sonra hastalanırsınız bir de doktor parası. Kırın kıçınızı oturun derim.

Ha birde ressama falan poz vermeyin, geçin aynanın karşına bakın anacığım kendinize.

 Artık ne görürseniz.

Kalın sağlıcakla…

G.Banu KOCATEPE
Şubat 2013



Yorumlar

  1. BANU HANIM BU YAPILACAKLAR LİSTESİ BİTİNCE SIRA ÖLÜME GELECEK DİYE KORKUDAN Bİ ÇOĞUNU YAPMIYORUM AMA KIZILDENİZDE DALMAK ERTELENECEK BİRŞEY DEĞİL MISIR HALKINDAN UZAK DURMAK ŞARTIYLA ÖNERİLERİNİZEDE BAYILDIM..

    YanıtlaSil
  2. Katılıyorum Mısır halkı kısmına,eşimde zaman zaman iş yapıyor oraya :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar