St. Valentine's Day



Sevgililer Günü; 

Aslında Sevgililer Günü Roma Katolik Kilisesi’nin  inanışına dayanır, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day ) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Evet geldi çattı bu sene de bu gün. Biz hem batı hem doğu sentezli millet olduğumuzdan bunu da hemen kabullendik, bağrımıza bastık. İlla kutlayacağız.

Kimileri hakkını veriyor kendince. Parasına göre, ruhuna göre. Emeğine sağlık ne diyelim.
Kimileri ise ticari bir olay deyip , kapitalist düzene karşı çıkıyor ki ; 

Bu kişilerin ya sevgilisi yoktur,  ya parası yoktur, ya da ruhu yoktur. 

Tabii gerçekten böyle düşünüyor olma olasılıkları da var. 

Ama sevgiyi belirtmek illa madden olmaz ki, bir kart yada güzel bir mesajla kendi ellerinle pişirdiğin bir kek ile, güzel bir sofra ile de kutlanabilir. Örneğin Batı Ülkelerinde insanlar birbirlerine isimsiz kart gönderiyorlar. Ya bizde…Allah we verdiyse,altın,pırlanta,cep telefonu,laptop…

Kapitalist düzeni düşünen insanlar da haklı aslında böyle düşünmekte, baksanıza reklamlara,  tek taşlar, tatiller başladı hemen. Gözüne sokarlar insanların. Unutanlara unutmuş gibi davrananlara hatırlatırlar. Sevgilin olsun olmasın.

Aşağısı da kurtarmıyor bizim Türk milletini, illa yükte hafif pahada ağır olacak. Cebinde beş kuruşu yoktur son model cep telefonu vardır ya bizim insanımızın, her şeyin ‘’en’’ ine sahip olma arzusu. Borçla harçla gider en iyisini almaya çalışır. Gönlü zengin milletimizin.

Oysa ki bu günde aslolan kıymet bilmektir, SEVGİYİ ifade etmektir.

Gaza gelmemek lazım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak lazım. !!! 

Gönül neler istiyor neler ama; 

Hiç bir kadın ya da erkek sadece madde ile önemsememeli aşkını.

Varsın materyaller olmasın. 

Sabah koynunda huzur ile uyanıyor musun?

Akşam geleceği saatlerde heyecanlanıyor musun?

Bir yere gittiğinde kuzu gibi dönmesini, bekliyor musun?

Hala gözlerinin içi gülüyor, etrafına neşe saçıyor musun?

O zaman kutlu olsun sevgililer günün. Yaz duygularını ya da söyle ama duygularını içinden  bırak. Önemli olan hatırlamak değil mi? 

Tıpkı anneler günü, babalar günü gibi, bir gün değil her gün senin olsun.

Sevgilin yoksa dert etme, bugün aslında tüm sevdiklerimiz için, dostlarına, çocuğuna, kedine, köpeğine, annene, babana sarıl. 

Aslında milyonlarca sevgilin var, unutma.

Sevgililer günün kutlu olsun.


G. Banu KOCATEPE
14 Şubat 2013

Yorumlar

Popüler Yayınlar