HESAP KİTAP İŞİ



Güzel bir gün, tatil sabahı, iş yok, kahvaltılar hazırlanmış, çaylar demlenmiş, gazeteler baş köşede keyif gıcır mı gıcır. 1 Mayıs İşçi Bayramı sağ olsun. Bu vesile ile maaile evdeyiz.

Hep televizyon hep gazete olmaz ki, diyerek sohbet konusu açıyım dedim, sayın eşime.

Konular Mimar Sinan’ın yaratıcılığına, eğitim sistemine geliyor gibi olurken bir baktık ki, konumuz, Mekanikçiler,Trafocular olmuş. Elektrik Dünyasında dans başladı. 

Bende yıllarla birlikte ampullerden çıkıp, rüzgar enerjilerine, trafolara terfi oldum.

Vallahi gıkım çıkmıyor, pesss.

Mimar Sinan duysa şok olur adamcağız.

Nasıl buraya geldik anlamadım.

Sanırım Mühendis olmak , iş kolik olmak, ve sayısal zekalı olmak buna yol açıyor. 

Bir sayısal, bir sözel, sohbette son nokta.

Derken alış veriş merkezine gitmeye karar verdik, Via Port.

Erken olduğundan kalabalıkta değil, el ele mutlu mesut giderken, bir ‘’yüzde hesaplama’’ derdine düştük, öyleydi böyleydi, sağlama yapıyor, test ediyor,üstelik birde sınava tabii tutuyor,  bizim sayısalcı. 

Baktı ki hesap tutmadı, delikanlılığa söz gelmesin diye yeni bir formül bile uydurdu. Matematik Dünyasına hayırlı olsun. Eksi 1 ekledi, yüzde hesaplarına J))




Kendi de güldü kendi haline, neyse hep o cenahı anlatmak olmaz, benimde bu hesap kitap işlerine pek aklım yetmez diyerek tatlıya bağlayalım.

Sonra dağları bayırları aşırtarak Çakma Survivor gibi yerlerden geldik Ağva’ya, gerçi hedef Şile idi, Şileye diye çıkıp, Kocaeli köylerinde kaybolduk ama olsun o kadar.

Ağva müthiş, zekanın çeşidi önemini kaybetti, nefis bir hava. Sessizlikkk, mis mis, hamak keyfi, tekne keyfi, yemek keyfi, ne gerek var didişmeye, fikir mütalasına, herkes bildiğini okusun değil mi? Aşk varsa gerisi teferruattır.

Mimar Sinan Dünya Literatüründe mimardır. Yüzde hesabı klasiktir yeni formüle gerek yoktur. En azından benim için yoktur. Çarp 0,7 ile yallah. Tutarsa ne ala, tutmazsa başkası düşünsün. Kredi kartını verdinmi kasaya, cart diye geçiyorlar, sende ohh diyorsun, tamamdır. Yüzdesi beni alakadar etmiyor.

Hayat felsefem,’’ başarılı erkek çok para kazanan, başarılı kadın ise kocasının kazandığından çok harcayandır’’  bende sözel zekası yüksek, kocasına aşık, başarılı !!! bir kadınım vesselam. 

Nefis bir gün geçirilmiştir.

Kadınlar Marstan, erkekler Venüsten gelmiştir.

Sevgiyle...

G.Banu KOCATEPE
Mayıs 2013






Yorumlar

Popüler Yayınlar