İMDATTT MİGREN !!!



Bu migren denen illeti, ‘’Allah düşmanıma vermesin’’ derler ya aynı öyle bir durum. Ne  yazık ki bu konuda da kadınlar daha şanssız, her on kadından üçü çekiyor bu illeti. Erkeklerde bu oran daha düşük.(müş!)

Zaten dayanamazlardı bu acıya ve ağrıya.

Baksanıza bir sünnet olayını ‘’anestezili’’ ölene kadar,  asker anıları ile anlatıyorlar.

Kadında sıklığın sebebi, hormonlar ve stresmiş, hay içine edeyim böyle hormonun, neden testesteronluları vurmuyorda, hep ostrogen, hep progesteron, yazık ama bizede.Bizi vuruyor.Şans...

Tuttu işte gene, iki gündür, anlatmaya çalışıyım dedim çekenzedelere moral olsun.

Bir kere bu migren hiç olmaması gereken gün tutar, o gün ya çok iş vardır, ya başka plan, bir gelir, pir gelir, seni duman eder.

Hem ne tutmak, bu nasıl bir ağrıdır, beyin kanaması gibi his. Kafada ağrıdan başka aynı zamanda uyuşma, yoğun uğuldama, tansiyon gibi ama tansiyon değil. Yatsan olmaz, kalksan olmaz. Dilin sürçer, gözün kararır,fenadır vesselam. Allahtan ayda bir,  bilemedin iki, bazen üç tutar. Daha sık olsa, ölüm kaçınılmaz.Direk intihar et,harakiri yap daha kolay.
Normal baş , kıç ağrısı olmadığından öyle sıradan ağrı kesici işe yaramaz, morfin ister.Novalgine , parol falan içeceksen, beş adet anca...

Sinsidir kendisi, görülmesin diye şeytanlığı, karanlık oda ister.

Canavar gibi olduğundan; sessiz ortam ister.

Şimdi diyelim gün içinde tuttu mesai saatlerinde, nerede karanlık, nerede sessizlik, çekeceksin bu illeti.

NEREDE BU DEVLET, NEREDE BU MİLLET gibi oldu. Reha Muhtarın kulakları çınlasın.
Yok efendim uzmanların önerileri, 

Belli besinleri yemeyin, eee tuttu bir kere, artık yesen ne olur, yemesen ne olur. Zaten bulantıda yaptığından istesende yiyemeyiz, hani şu mutlaka yenecek desen, mümkün değil. Kusura bakma.

Karanlık odaya evde değil isek geçemeyiz, güneş, ışık gözümüze gire gire, melül melül baka baka çalışırız.

Başımıza patates koyup, (nişastanın bilimsel olmayan iyileştirici gücü), bandana yapıp, ofiste oturamayız. En fazla vicks (vıcık vıcık) süreriz, hafif mentol kokusu ile ofistekileri bayıltma durumlarına rağmen.Otururuz ve çalışmaya çalışırız.

Strese girmeyin diyorsunuz ya, o da malum, stressiz iş yok.

Hele hele biz kadınların hayatı stres. Stresle besleniyoruz. Bunu da geçiniz.

Bence şöyle öneride bulunsun bu uzmanlar.

O gün kesinlikle işe gitmeyelim, hiç kimse ile konuşmak zorunda kalmayalım, ağrı kesicilerimizle, sanal alemin ve TV nin olmadığı sessiz bir ortamda gerçekten dinlenerek, stressiz ! bir gün geçirelim. 

Bence o zaman daha çabuk geçer bu illet  baş ağrısı.MİGREN !!!

Zira öbür türlüsü, çekiç verseniz bize daha iyi bir öneri olur. 

Çünkü insanın çekiçle vurası , hatta hızını alamayıp duvarlara vurası geliyor.

Bugün ikinci gün benim kafamın kafasının atışı, tuttu bir kere, akşama doğru hafifleyeceğini düşünerek, kendimi telkin ediyorum. İçtim baş ucu ilacımı, SÜRDÜM VİCKS simi, gün geçsin hayırlısı ile...

Sağlıkla, migrensiz kalın efendim.

G.Banu KOCATEPE
Mayıs 2013



Yorumlar

Popüler Yayınlar