KOKOŞ KIZLAR



Yazılarımın blogda ki istatistiğine bakınca ‘’cici kızlar’’ ve ‘’peri kızı’’ tavan yapmış, enteresan geldi kendi yazdığım yazıların içinde özellikle bu ikisinin çok tıklanması.

Kendimce daha tıklanası, nokta atışı yaptığımı düşündüğüm yazılarım var.( O ne özgüven o)

Demek ki kızlar, kızlı yazıları seviyor diyerek, çıkarsanımda bulunarak, kokoş kızlardan bahsetmeye karar verdim.

Kokoş, her ne kadar rüküş gibi girsede dilimize, şimdilerde sür sürüştür,tak takıştır tarzındaki kızlarımız için kullanılıyor.

Benim şahsen hoşuma gidiyor. Her şey yaşında güzel, yetmişlerde ne o sürdüğünüz kırmızı oje, ne de peruğunuz,  ruhunuz kokoş olsa bile, daha doğrusu kalsa bile,  kaldırmıyor. 

Ama bu körpecik, duru bedenlerin süsü bile güzel oluyor. Yapın anasını satıyım. Hayat bu yaşlarda güzel, sonra sırtınıza öyle kamburlar binecek ki, yeşil giydiğin için yeşil küpe takmama sorununun yerine,  yeni şu an aklına  bile gelmeyecek yeni sorunlar gelecek.

Kokoş kızlarda;tek sıkıntım parfüm şişesine batar gibi yıkanmaları parfümle. Çünkü o kendilerinin çok beğendiği çoğunlukla free shop’lardan alınmış tek tip , moda  parfüm bazısını rahatsız edebiliyor. Ya da o kokoşun ten rengine kokusuna uymayabiliyor. Daha sade olmayı , temizlikle, özbakımı karıştırmamayı deneyebilirler kanımca.

Birde Yeditepe sarısı diye moda olan sarı saç varya, hah işte, o konuda biraz daha doğal olurlarsa, Türk erkeği sarışın seviyor diye, mis gibi saçları oryalle yakıp, argan yağına bulanmanın da bir anlamı yok yani.

Zaten güzelsiniz, gençsiniz, hayatın tozlu yolları ile karşılaşmadığınız için kafanız güzel. Boşverin tek tip olmayı, zamanı daha güzel değerlendirin derim.

Ağzınızı büze büze konuşmuyorsanız, böböğüm nameleri yoksa, makyaj yapıcam diye makyaj küpüne bulanmıyorsanız,  kendinize bakmanın, kendinizi sevmenin, kendinizi süslemenin ötesinde ne olabilir.

Doğallık iyidir güzeldir, doğal dediysek bıyıklı demiyoruz tabii, özbakım ilk önce, ve ruh tabiiki. Ruhu beslemek. Okumak okumak okumak. Boş zamanlarda süsde var. Korkmayın. J)
Ruh güzelse,  kafa güzelse, hayatta güzel.

Bedeniniz olmasa bile,  ruhunuz,  kafanızın iç kokoş olsun güzeller.

Hayat size hep süs, kurdeleler, incikler, boncuklar, getirsin.

Takıp takıştırmadan.

Sevgi ile KOKOŞLAR...

G.Banu KOCATEPE
Mayıs 2013





Yorumlar

Popüler Yayınlar