KÖPEKLER ANA OLMASIN :(



Köpekler Ana Olmasın, derler ya büyüklerimiz, aynen öyle bir olgu analık, annelik.

Yüreğinin teli titriyor , onlar için, bir ya da beş adet olması farketmez. Ana isen eğer, hayatta hep endişelenecek, hüzünlenecek bir sebebin oluyor.

1-0 Mağlup başlıyorsun hayata, çünkü önce o, onlar, sadece o, onlar.

Karşılıksız ve koşulsuz sevdiğin, gözünün içine baktığın, yeri gelince hayata getirme sebebin olan babasından,  bile aklınca korumaya çalıştığın, onun adına konuştuğun, onun adına sevindiğin, onun adına üzüldüğün, onun adına savaştığın hayatının amacı olan canlıdır, evlat.

Hayatının tam merkezinde. Herşey onun için. Gülme ve ağlama sebebin. Belki farkında belki değil, ama yüce , ulu bir duygu.

Ergenusum’ u dün doktora götürdük. Hani hep şaka ile karışık dalga geçtiğim ERGENUS’um. 

Göğüs cidarında ağrısı var.Nedenini henüz bilmiyoruz. Sırtında da henüz bilmediğimiz bir sorunu. Emar, emg , tahliller derken, yoğun bir koşturmaca içerisindeyiz.

Koşturma ne ki, ayakların koşması bir şey değil, yüreğim koşuyor. 

Aklım çıkıyor ona bir şey olacak diye. Ne küçük didişmelerimiz var zihnimde ne bana pabuç kadar çemkirmeleri.

Doğduğun günden itibaren , bebekliğinden itibaren , hayatımıza,  bana kattıkları bize kattıkları,  film şeridi gibi zihnimde. Bu ne yoğun bir sevgi, nasıl bir duygu ancak ‘’ana’’ olan bilir.

Ortada çok şükür hemen karamsarlığa sevk edilecek , pesimist bir durum olmasada, analık işte herşeyin kötüsünü düşünüyorum.

‘’Karımın düşündüğü dostlar başına, anamın düşündüğü düşman başına’’ özlü sözü gibi.

Tüm gece uyku tutmadı gözümü, on yedi senedir hayatı anlattı bana, kara gözleri, gamzesi, şakaları, tembelliği, rahatlığı, cömertliği, iştahı, her huyunu  sevdiğim, her huyuna kabul dediğim, kurban olduğum , benden  ve bizden çıkan ama bizden çok farklı, can evladım.

Allah herkesin evladını bağışlasın. Köpekler bile ana olmasın derken;  ne kadar doğru bir söz olduğunu bir kez daha anladım.

Zor iş zor.

Mutlu olsunlar, en önemlisi sağlıklı olsunlar, ne olursa olsunlar.

Allah hepsine uzun ömürler versin, Şehit analarını düşündükçe yüreğim daralıyor. Allah sabırlar versin.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

G.Banu KOCATEPE
Mayıs 2013

Yorumlar

Popüler Yayınlar