FABRİKA AYARINA DÖNÜŞ...



Bazı insanlar fabrika ayarlarına geri dönmeli. Hani bu yazıyı  yazdırtacak kadar asabı ve ayarı bozulmuş insanlar var. Gerçekten şaşırıyorum, şaşırtıyorlar.

Bir şımarıklık, bir kendini bilmezliktir gidiyor.

Dönseler fabrika ayarlarına; yeniden bir formatlansalar icabında.

Hani bilgisayarlarımıza format atıyorlar ya. 

Bunlarında hard disklerini  bir silseler,arındırsalar, sonra mütevazilik, tevazu, çalışkanlık gibi programlar yükleseler.

Şu çalışkanlığı özellikle çalışan kesime hani işe gidenlere ! koysalar ama. Ev hanımlarına olmasa da olur. İlla bir ara yaparlar.

Ama iş yerinde olanlara şart.

Devlet Dairesi zihniyetinde olanlar var ya. Onları diyorum.

Mütevaziliği, tevazuyu illa koysalar ama. Hani şu sadece kendi çalışıyor sananlara şart. 

Çok yoğunlar, çok yoğunlar. Diğerleri oturuyor bir bunlar yoğunlar. Bir eda, bir hava, sorma gitsin.

Ya kardeşim, dokuz beş çalışıyorsun, dokuzda başlayan mesaine kahvaltı keyfinden dolayı genelde on gibi başlıyorsun. Eeee maillere bakmadan olmaz, sanal alemde eksik kalmaz diyerek akşamı ediyorsun. Arada dolaştığın oyaladığın ofisleri söylemiyorum bile. Servis acık geç kalktımı geriliyorsun. Evinde yemediğin yemekleri burada beğenmiyorsun. 

Arada çalışmaya çalışıyorsun. Eeee o arada da çalış tabii mümkün ise. Hani maaş da aldığından,arada iş yapman normal yani. Reklam alır gibi,kısa.

Yani formatlansılar sözün kısası. Japonya gibi olsa keşke. Ay yazarken gülüyorum, nerdeeee Japon insanı nerde biz.

Bence Atamız Türk milleti çalışkandır derken, gaza getirmek için demiştir gibi me geliyor. Nerde tembellik, üç kağıtçılık var bizim insanımızda. Baksanıza Mobeseleri bile şaşırtan formül bulmuşuz. Şimdilerde öyle jetonlu telefon makineleri kandırmak gibi değil düzenbazlık, aldık yürüdük valla. Sınır tanımıyoruz.

Birde kendi işini başkasına kitleyenleri ayarlasalar, bir virüs programı olsa. Kitleyemese mesela. Bloke etse. Uyarı verse. Saçmalama oğlum bunu senin yapman lazım dese, hatta bunu program otomatik yapsa. Yansa yansa sönse,bu iş kitleyiciler anlayana kadar. 

Bu cinslerede sorumluluk eklense. Birazda kendine güven. Belki beceriksizlikten yapıyorlar ne bileyim.

Fabrika ayarlarına geri dönsünler.Formatlansınlar.

Dönene kadar mümkünse uzak dursunlar.

Kalın sağlıcakla.

G.Banu KOCATEPE
Mart 2013-03-14



Yorumlar

Popüler Yayınlar