KADIN=PARANOYA


Kadın ve paranoya; nerden çıktı demeyin. Çünkü kadın eşittir paranoya. Anında yazarız senaryo ve başrole oturturuz siz erkekleri.

 

Hani ‘’anamın düşündüğü düşman başına, karımın düşündüğü dostlar başına’’ diye Atalarımız boşuna söylememiş.

 

Analar hep oğullarının başına kötü bir şey geldiğini, kaza yaptığını, hasta olduğunu falan düşünürler ya, hanımlar ise iş toplantılarını bile çılgın parti gibi algılayıp inanamazlar ve senaryo yazmaya başlarlar. Yanınıza bazen sarışın, bazen kızıl, bazen esmer bir dilber oturturlar. Hatta bazen üçünü birden…O derece yani.

 

Bu çoğunluğumuz da böyle. Aksini iddia eden varsa çıksın. Aksin iddia edenler Nirvana’ ya ulaşmış olsalar gerek. Tebrik ediyoruz. Ya da nefis rol yapıyorlar helal olsun. Oskar alsalar yeridir.

 

Dürüst olalım hanımlar lütfen.Paranoya bizim işimiz.

 

Az önce izlediğim gezelim görelim gibi bir programda Tokat Erbağ da yetmişli yaşlarda bir çift ile kıskançlık üzerine sohbet ediyorlardı. Kadın senelerce kıskançlık yüzünden dayak yemiş, hala akıllanmamış devam ediyor. Sen ona bakardın da buna bakardın da, gençken yan evin hanımına bakardı da, güzelleri kaçırmazdın da.

 

Adamda diş ,saç kalmamış, sırtı eğilmiş, kayış kopmuş, adam gittigidiyor.com.tr kadın hala yazıyor.Paranoya yapıyor.İlaç alsa yeri yani.

 

Seyrederken gözümden yaş geldi ve ister istemez biz hanımlara genelleme yaptım.

 

Biz kadınların diline düşmeye göre, hele hele senaryomuzun baş rolüne girmeye gör. Eyvahlar olsun. Sıçtınız oğlum siz afedersiniz.

 

Senaryoyu yazarız. Sizi haberiniz olmadan baş rolde oynatırız. Üstüne üstlük gözümüzle görmesek de bazı hareketlerinizden mana çıkarır, kendimizde bu senaryoya inanırız.

 

Hayatınız boyunca kurtulamazsınız valla.

 

Deli gibi kıskanırız. Olur olmaz her dişiden. Hani dişi sinek olsa misali.

 

Gerçi sebebimiz var ,  sizin bu ölümüne inkar durumunuzdan da paranoyak olduk ya neyseeee.

 

Yakalansanız bile hikayeleriniz komedi dozunda olduğundan, bizim dram ya da melodram senaryolara pek uymuyor.

 

Neyse hanımlar biz böyleyiz ne yapalım.

 

Yetmiş yaşındaki de on yedi yaşındaki de, idare ediverin işte.

 

Kalın sağlıcakla

 

G.Banu KOCATEPE

Mart 2013

 

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar